Fabrieksvloer verven

U gaat coating aanbrengen op een industrievloer of fabrieksvloer? Een industriële fabrieksvloer verven is prima mogelijk als u onderstaande tips volgt. U leest welke industriële coatings we aanraden en welke kleuren en uitstraling mogelijk zijn.

Hieronder vindt u aanwijzingen en tips voor het verven van fabrieksvloeren en, meer in het algemeen, industrievloeren. Om te weten welke producten en werkwijze geschikt zijn, is de ondergrond van de vloer even belangrijk als de functie. Ga dus eerst na welke ondergrond uw vloer heeft. Onderaan deze pagina leest u wel wat de meest populaire industrievloercoating is.

Let hierop bij een fabrieksvloer verven

 • Vloercoatings in fabrieken moeten chemisch resistent zijn, vanwege de stoffen die in het gebouw worden gebruikt. Zijn ze dit niet, kan dit tot schade aan de vloer leiden. Een sterke 2-componentencoating kan hier wel mee omgaan.
 • Rubberbanden van bijvoorbeeld vorkheftrucks bevatten weekmakers. Ook dit zijn chemische stoffen. Kies altijd een coating die bestand is tegen weekmakers.
 • Industrievloeren worden veelal zwaar belast en moeten sterk, krasvast en stevig zijn. Een 2-componentencoating is een must in zulke omstandigheden.
 • Speciale belijningsverf maakt het gemakkelijk om vakken en routes te markeren. Deze verf droogt snel.
 • Volg altijd de instructies voor een optimale voorbehandeling, te vinden in onze uitvoerige handleiding.
 • Veel industriële vloeren zijn van beton. Dit is een harde minerale ondergrond die meestal alleen met een diamantschuumachine kan worden geschuurd. Bij grote oppervlakken raden we aan te laten stralen.
 • Vloercoatings hechten alleen goed op een ondergrond zonder vuil en vet. Geef de vloer een grondige schoonmaakbeurt met professionele ontvettende zeep.
 • Ga geen vloer coaten als het binnen onder 10 graden of boven 25 graden is.
 • Bedenk dat vloercoatings enkele dagen nodig hebben om volledig uit te harden. In die periode mag de vloer niet zwaar belast worden.
 • Een industriële vloer coaten is niet moeilijk, maar een groot oppervlak vergt veel tijd. Wij kunnen u in contact brengen met een schildersbedrijf dat de klus deskundig uitvoert.

fabrieksvloer verven

Uitstraling en kleur van fabriek vloercoatings

Industrievloeren en fabrieksvloeren moeten vooral functioneel zijn. Elke kleur is leverbaar voor 2-componentencoatings. Dit geldt ook voor belijningsverf. U kunt de ruimte dus een eigen uitstraling geven. Ook transparante oplossingen zijn mogelijk, zodat u de ondergrond blijft zien, maar de vloer wel beschermt.

Populaire kleuren voor industriële vloeren zijn (van links naar rechts):

 • RAL 9001 (crèmewit)
 • RAL 7023 (betongrijs)
 • RAL 1016 (zwavelgeel)
 • RAL 7035 (lichtgrijs)

RAL 1016 is een goede kleur voor opvallende markeringen met belijningsverf. Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

Kleuren industriële vloer

Fabrieksvloer verven werkwijzers

De productkeuze hangt nauw samen met het type ondergrond van uw magazijn. Klik door op het juiste type ondergrond en volg de werkwijzer. Heeft u hulp nodig in het bepalen van de ondergrond, bel gerust.

De meest voorkomende ondergronden voor industrievloeren zijn:

De meest verkochte producten voor fabrieksvloeren:

Bel gerust

Wilt u meer weten over het aanbrengen van vloercoating, bel of mail ons dan. Vloeren Coatings geeft advies op maat over alle soorten vloerverf en vloercoatings, primers en reparatiemiddelen, en uiteraard ook over de beste manier van werken. In ons assortiment vindt u voor elke ondergrond een geschikt product. Bel gerust voor vrijblijvend advies op 06 - 26 839 279 of neem contact op via ons contactformulier.