Anhydrietvloer verven in nieuwbouwhuis in Amsterdam

Een anhydrietvloer verven in een nieuwbouwwoning is niet moeilijk. Wil je een stoer resultaat, kies je voor een transparante vloercoating. Dat ondervond de familie Mulder die een mooi en groot nieuwbouwhuis aan de rand van Amsterdam had gekocht.

Gebruikte producten

Waarom gingen ze hun anhydrietvloer verven?

Een anhydrietvloer verven is nodig voor de verduurzaming van de vloer. Anhydriet is gevoelig voor vocht. Door deze af te werken met een dampdoorlatende vloercoating krijgt de vloer een vloeistofdichte toplaag. Een alternatief voor een coating is het aanbrengen van laminaat, linoleum of een andere vloerbedekking. Onze klant vond een stoere look die het uiterlijk van de vloer intact liet, mooier.

Welke vloercoatings werden gekozen en waarom?

Omdat de vloer voorzien was van vloerverwarming werd gekozen voor warmtebestendige producten. De klant wilde een soort betonlook, en koos voor een transparante afwerking. Het totale oppervlak wat gecoat moest worden was 80 m2.

De Vloerprimer 1K een zeer heldere primer die bij uitstek geschikt is voor een transparant resultaat. Inno Topcoat 2K is een coating op PU-basis die niet vergeelt door warmte of UV-licht. De combinatie van de twee is ideaal voor een beschermende coating die het uiterlijk van de vloer intact laat.

Anhydrietvloer verven nieuwbouw

Hoe is de verfklus uitgevoerd?

Eerst werd de vloer gereinigd met Inno Vloerreiniger. Hierna werd er geschuurd. Dat gebeurde met korrel 120. Vervolgens bracht de klant de eerste Vloerprimer 1K aan. In totaal werd er 10 kg primer gebruikt.

Een dag later werd de eerste laag van de transparante Inno Topcoat 2K aangebracht. Deze werd voor gebruik eerst mechanisch gemengd. De tweede laag volgde nog eens 24 uur later. In totaal gebruikte de familie Mulder 20 kg Topcoat 2K.

De familie Mulder zag eerst op tegen het zelf uitvoeren van de verfklus, maar vond het veel eenvoudiger dan verwacht. En ze waren supertevreden met het resultaat!

Hier is onze werkwijzer voor anhydrietvloer verven.

Wilt u ook een anhydrietvloer verven?

Voor vragen over onze producten of het verven van anhydriet, mag u ons altijd bellen op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.