Anhydrietvloer verven in nieuwbouwhuis in Amsterdam

Een anhydrietvloer verven in een nieuwbouwwoning is niet moeilijk. Wil je een stoer resultaat, kies je voor een transparante vloercoating. Dat ondervond de familie Mulder die een mooi en groot nieuwbouwhuis aan de rand van Amsterdam had gekocht.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant de anhydrietvloer ging verven
  • welke producten werden gebruikt voor het coaten van de anhydrietvloer
  • hoe het anhydrietvloer verven werd uitgevoerd.

Waarom gingen ze hun anhydrietvloer verven?

Een anhydrietvloer verven is nodig voor de verduurzaming van de vloer. Anhydriet is gevoelig voor vocht. Door deze af te werken met een dampdoorlatende vloercoating krijgt de vloer een vloeistofdichte toplaag. Een alternatief voor een coating is het aanbrengen van laminaat, linoleum of een andere vloerbedekking. Onbehandeld laten is echter geen optie, want dan wordt de ondergrond snel vies en raakt anhydriet in de problemen door vochtinwerking. Een coating verhindert dit.

Onze klant vond een stoere look die het uiterlijk van de vloer intact liet, mooier. Het totale oppervlak wat gecoat moest worden was 80 m2. De klant wilde een soort betonlook, en koos voor een transparante afwerking. 

Anhydrietvloer verven: aanbevolen producten

Inno Vloerreiniger: zeer sterk ontvettend en desinfecterend reinigingsmiddel. Deze vloerreiniger lost vet op in plaats van het te verplaatsen, zoals veel andere reinigers. Deze vloerreiniger is het beste middel voor het reinigen en ontvetten van te verven/coaten ondergronden, zowel binnen als buiten. Het is eenvoudig in gebruik. De reiniger is niet milieubelastend en onschadelijk voor mens en dier.

 

Inno Vloerprimer 1K: transparante 1-component primer voor vloeren die normaal belast worden. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond. Een primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de toplaag en vermindert de zuiging van de ondergrond. Vloerprimer 1K is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Watergedragen en op basis van acrylaten. De primer is eenvoudig aan te brengen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte. Deze transparante coating is leverbaar in zijdemat (standaard), zijdeglans of mat.

 

Omdat de vloer voorzien was van vloerverwarming werd gekozen voor warmtebestendige producten. Er is ook vloercoating op epoxybasis, maar deze gaat op den duur verkleuren door zonlicht en warmte. Een PU-coating doet dit niet.

Anhydrietvloer verven nieuwbouw

Anhydrietvloer verven: hoe is de verfklus uitgevoerd?

Eerst werd de vloer gereinigd met Inno Vloerreiniger. Hierna werd er geschuurd. Dat gebeurde met korrel 120. Vervolgens bracht de klant de eerste Vloerprimer 1K aan. In totaal werd er 10 kg primer gebruikt. Deze primer is zeer transparant en daardoor ideaal voor een betonlook. Wel moet er op gelet worden dat bij het aanbrengen geen rolbanen zichtbaar blijven. Anders is een tweede laag nodig.

Daarvan was in dit geval geen sprake. Dus werd een dag later de eerste laag van de transparante Inno Topcoat 2K Transparant aangebracht. Deze werd voor gebruik eerst mechanisch gemengd. De tweede laag volgde nog eens 24 uur later. In totaal gebruikte de familie Mulder 20 kg Topcoat 2K.

Voor elk laag werden nieuwe rollers gebruikt. Dit is belangrijk, omdat restjes 2-componentenverf in de roller hard worden. Bij hergebruik geeft dit problemen en wordt het lastig om een gelijkmatig resultaat te bereiken.

De familie Mulder zag eerst op tegen het zelf uitvoeren van de verfklus, maar vond het veel eenvoudiger dan verwacht. En ze waren supertevreden met het resultaat!

Meer weten? Hier is onze werkwijzer voor anhydrietvloer verven.

Wilt u ook een anhydrietvloer verven?

Voor vragen over onze producten of het verven van anhydriet, mag u ons altijd bellen op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.