Egaline transparant verven

Egaline transparant verven levert een prachtige, industriële en tegelijkertijd frisse betonlook op. Een klant met een woning in Italië merkte echter dat de juiste producten voor een betonlook vloer in Italië moeilijk verkrijgbaar waren. Hij koos ervoor de vloercoating in Nederland te bestellen bij Vloeren Coatings.

Hieronder leest u:

  • waarom egaline transparant verven een goed idee is
  • welke coatings werden gebruikt om de betonlook vloer te maken
  • hoe de vloercoating op de egalinevloer werd aangebracht.

Waarom egaline transparant verven?

Egaline is samengesteld uit cement, kunsthars en andere componenten, en wordt gebruikt om oneffen of beschadigde vloeren te egaliseren. Hoewel een droge egalinevloer zeer stevig is, is het esthetisch gezien kwetsbaar. Vlekken zoals koffie- of wijnvlekken zijn moeilijk te verwijderen, tenzij de vloer wordt voorzien van een vloercoating.

Bij het aanbrengen van betonlook verf op een uitgeharde egalinevloer ontstaat transparante coating die de oorspronkelijke ondergrond zichtbaar laat. Dit geef een stoere, robuuste maar toch frisse uitstraling. Tegelijkertijd biedt de coating uitstekende bescherming voor de egaline. Vloeistoffen dringen niet door, maar blijven op het oppervlak liggen en kunnen eenvoudig worden verwijderd.

Egaline wordt aangebracht als een dunne pap en gelijkmatig verdeeld. Dat was ook de bedoeling bij dit huis in Italië, waar egaline over een betonnen vloer werd gegoten. Helaas liep de egaline niet helemaal mooi uit. De klant dacht dat dit mogelijk door de temperatuur kwam.

Egalinevloer transparant verven: aanbevolen producten

Inno Vloerprimer 1K: transparante 1-component primer voor vloeren die normaal belast worden. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond. Een primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de toplaag en vermindert de zuiging van de ondergrond. Vloerprimer 1K is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Watergedragen en op basis van acrylaten. De primer is eenvoudig aan te brengen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten, waaronder beton, anhydriet, egaline en zandcement. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte.

 

Egaline coaten kan ook met dekkende verf. Gebruik in dat geval de kleurenversie van de Topcoat 2K en combineer deze met Inno Vloerprimer 2K. U vindt de vloercoatings in onze webshop.

Egaline transparant verven

Egaline transparant verven: zo gaat het

Omdat in Italië vergelijkbare producten nauwelijks verkrijgbaar zijn, koos de klant ervoor om de Inno-betonlookverf, waarin hij vertrouwen had, in Nederland aan te schaffen.

Hij voerde de klus zelf uit. De handleiding en de info op de website van Vloeren Coatings vertelden alles was hij wilde weten. Hij kwam tijdens de werkzaamheden geen problemen tegen. Alles werd twee maal in de primer gezet, en daarna gingen er drie toplagen op. De klant is tevreden over het resultaat.

Ook zelf aan de slag? Egaline transparant verven is niet ingewikkeld en verreweg de meeste klanten doen het zelf. Meer weten? Volg onze werkwijzer betonlook verven. Lees ook onze werkwijzer egaline verven.

Wilt u egaline transparant verven?

Voor vrijblijvend advies over het verven van egalinevloeren, het maken van een betonlook-vloer of het aanbrengen van andere vloercoatings, kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier