Egaline coaten in appartement

Egaline coaten betekent dat je een vloer met een toplaag van egaline van een beschermende verflaag voorziet. Dat gebeurt steeds vaker. Daar zijn zeer goede redenen voor. Hier zien we hoe dat eruit ziet in een appartement in Amsterdam. De bewoners verfden de egalinevloer op advies van Vloeren Coatings.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant de egaline wilde coaten
  • welke vloerverf voor de coating werden gebruikt
  • hoe het coaten van de egalinevloer werd uitgevoerd

Waarom egaline coaten?

Het ging bij dit project om een appartement met een cementgebonden gietvloer van 110 m2. De eigenaren wilden deze afgelakt hebben in een RAL-kleur. Omdat de vloer niet helemaal egaal was werd er industriële egaline met een hoge puntbelasting op aangebracht.

Egaline coaten is altijd aangeraden. Hoewel egaline een sterke toplaag geeft die jaren meegaat, is het materiaal erg gevoelg voor vocht en vet. Wanneer er een glas wijn of een vetspetter op terechtkomt, is de kans groot dat dit zichtbaar blijft in de vloer. Door een vloercoating aan te brengen wordt dit voorkomen. Een coatinglaag is gemakkelijk schoon te maken. Wat er ook op valt, het trekt niet in de ondergrond.

De klant was zich bewust van de kwetsbaarheid van egaline en vroeg advies van Vloeren Coatings. In overleg werden producten en kleuren gekozen. Enkele dagen later kon de klant aan de slag.

Egaline coaten: gebruikte producten

Inno Vloerprimer 2K: 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden en dus tegen een stootje kan. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt veelal aangebracht als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydriet dekvloeren, zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft.

 

Inno Topcoat 1K Kleur: dekkende 1-component vloercoating voor vloeren die normaal belast worden. Universele vloercoating die als toplaag op vele soorten vloeren aangebracht kan worden. Geschikt voor egaline, anhydriet, beton en andere steenachtige ondergronden, maar ook voor hout. Het is een watergedragen en oplosmiddelvrije coating op basis van alifatische acrylaten. Daarmee is deze coating ook voor vloeren met vloerverwarming. De verf vloeit mooi uit, is gemakkelijk verwerkbaar en geeft een strak eindresultaat. Bestand tegen weekmakers in autobanden.

 

U vindt deze en andere producten in onze webshop.

Egaline coaten


Egaline coaten in appartement: uitvoering

Voor het coaten kon beginnen, werd de egalinevloer geschuurd met een roterende schuurmachine. Dit verbeterde de hechting voor de verflaag. Eerst werd de Vloerprimer 2K aangebracht. De klant koos voor de 2-componentenprimer omdat deze zeer dampdiffuus is. Dat wil zeggen dat vocht in de vloer kan verdampen. Hoewel ook primer met 1 component die eigenschap hebben, zijn 2-componentenprimers op dit punt toch net iets beter.

Na het aanbrengen van de primer gingen er twee lagen Topcoat 1K op de vloer. Dit gebeurde telkens met een dag tussenpauze om de verf voldoende te laten drogen. De klant, die de schilderklus helemaal zelf deed, kwam bij de uitvoering geen problemen tegen. De producten waren gemakkelijk verwerkbaar en het coaten ging vlotjes. Over het eindresultaat was iedereen dik tevreden.

Ook zelf een egalinevloer verven? Wij maken het gemakkelijk. Volg onze werkwijzer egaline verven.

Meer weten over egaline coaten?

Voor persoonlijk advies over het creëren van een duurzame vloercoating voor egalinevloeren, kunt u contact met ons opnemen op +31 (0)6 - 26839279 of via het contactformulier. Het verplicht u tot niets.