Garagevloer coaten

Een garagevloer coaten is absoluut nodig om de vloer langdurig te beschermen. Dit kan met speciale vloerverf die is afgestemd op hoe de garage wordt gebruikt. Vloeren-coatings.nl adviseerde een inwoner van Vlijmen bij het coaten van een nieuwe garagebox.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloten tot het coaten van de garagevloer
  • welke producten werden gebruikt om de garagevloer te verven
  • hoe de schilderklus werd uitgevoerd.

Waarom gingen ze de garagevloer coaten?

Het ging om een nieuwe garagevloer van 21 m2 die de eigenaar ging gebruiken als stalling voor een aanhanger en gereedschappen. De vloer was van pas gestort beton. Het is niet verstandig om deze onbeschermd te laten. Betonvloeren zijn weliswaar sterk, maar onbehandeld wel gevoelig voor slijtage en invloeden van vocht en temperatuur. Zeker in een garagebox die niet verwarmd wordt.

Garagevloer coaten: aanbevolen producten

Inno Vloerprimer 2K: dit is een 2-componenten primer voor ondergronden die zwaarbelast worden. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond zoals pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een goede dichting van zuigende vloeren en geeft een uitstekende hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden.

 

Inno Garagevloer Coating 2K: 2-componenten toplaag voor garages en werkplaatsen die zwaarbelast en/of professioneel gebruikt worden, maar ook prima thuis te gebruiken. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Het is een watergedragen, oplosmiddelvrije 2-componenten coating op basis van epoxyhars. Een gemakkelijk verwerkbare, stofvrije, vloeistofdichte en slijtvaste coating die bestand is tegen autobanden. Alle RAL-kleuren mogelijk.

 

Rekening houden met weekmakers in rubberbanden is belangrijk bij de verfkeuze voor een garagevloer. Weekmakers zijn chemische stoffen die bij gewone vloerverf leiden tot het loslaten van de verflaag, maar niet bij Inno Garagevloer Coating 2K.

Garagevloer verven en garagebox coaten

Garagevloer coaten: hoe is de verfklus uitgevoerd?

De klant ging de garagevloer coaten in december. Het was koud. Dit is niet de beste omstandigheid voor een schilderklus. Hij heeft daarom de garage eerst verwarmd met twee kachel. De vloer werd stofvrij gemaakt met een stofzuiger, en de 2-componentencoatings mengde de klant met een boormachine.

Na het aanbrengen van de primer heeft hij twee dagen gewacht totdat de primerlaag droog was. Hierna werden de twee toplagen Inno Garagevloer Coating 2K aangebracht. Vanwege de kou duurde het drogen zowel tussendoor als erna wat langer dan normaal. Dit gold zowel voor de primer als de toplagen. Als het warmer is, kan een volgende laag 24 uur later worden aangebracht.

De minimum temperatuur voor het aanbrengen van 2-componentenverf is 10 graden. Dit type verf reageert op warmte en licht. Is er daarvan onvoldoende, is de droogtijd langer en kan ook het coaten moeizamer gaan.

Het aanbrengen van de vloercoating deed de klant met een roller. Voor de randen gebruikte hij een kwast.

Lees hier meer over garagevloeren verven.

Wilt u ook een garagevloer coaten?

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier