Garagevloer coaten

Vloeren-coatings.nl adviseerde een inwoner van Vlijmen bij het coaten van een nieuwe garagebox. Het ging om een nieuwe garagevloer van 21 m2 die de eigenaar ging gebruiken als stalling voor een aanhanger en gereedschappen.

Gebruikte producten

Waarom ging hij de garagevloer coaten?

Het ging om een nieuwe betonvloer. Het is niet verstandig om deze onbeschermd te laten. Beton is weliswaar sterk, maar onbehandeld wel gevoelig voor slijtage en invloeden van vocht en temperatuur. Zeker in een garagebox die niet verwarmd wordt.

Garagevloer verven en garagebox coaten

Welke vloercoatings werden gekozen en waarom?

Inno Coatings heeft voor dit soort vloeren de perfecte oplossing: Inno Garagevloer Coating 2K. Deze vloercoating is speciaal ontwikkeld voor garages en werkplaatsen. Hierbij wordt rekening gehouden met de weekmakers die we in rubberbanden vinden. Deze kunnen bij gewone vloerverf leiden tot het loslaten van de verflaag, maar niet bij Inno Garagevloer Coating 2K. Deze unieke 2-componentencoating is leverbaar in alle RAL-kleuren.

Deze coating voor garagevloeren moet worden gecombineerd met een primer. Wij adviseren Inno Vloerprimer 2K, aangezien deze het meest geschikt is voor zwaar belaste vloeren. De primer zorgt ervoor dat de toplaag goed hecht.

Hoe is de verfklus uitgevoerd?

De klant ging de garagevloer coaten in december. Het was koud. Dit is niet de beste omstandigheid voor een schilderklus. Hij heeft daarom de garage eerst verwarmd met twee kachel. De vloer werd stofvrij gemaakt met een stofzuiger, en de 2-componentencoatings mengde de klant met een boormachine.

Na het aanbrengen van de primer heeft hij twee dagen gewacht totdat de primerlaag droog was. Hierna werden de twee toplagen Inno Garagevloer Coating 2K aangebracht. Vanwege de kou duurde het drogen zowel tussendoor als erna wat langer dan normaal. Dit gold zowel voor de primer als de toplagen. Als het warmer is, kan een volgende laag 24 uur later worden aangebracht.

De minimum temperatuur voor het aanbrengen van 2-componentenverf is 10 graden. Dit type verf reageert op warmte en licht. Is er daarvan onvoldoende, is de droogtijd langer en kan ook het coaten moeizamer gaan.

Het aanbrengen van de vloercoating deed de klant met een roller. Voor de randen gebruikte hij een kwast.

Lees hier meer over garagevloeren verven.

Wilt u ook een garagevloer coaten?

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier