Keukenvloer verven

U gaat uw keukenvloer verven? Hieronder leest u waarop u moet letten en welke producten worden gebruikt bij een keuken vloercoating. Bedenk wel dat bij de productkeuze de ondergrond de doorslag geeft. Verder vindt u tips voor kleuren en verwijzen we u naar werkwijzers en geschikte vloercoatings.

Keukens kunnen diverse vloertypes hebben, variërend van tegels en beton tot linoleum en laminaat. De tips en adviezen hieronder zijn daarom algemeen gehouden. Voor meer specifieke informatie verwijzen we u naar de werkwijzers, onze handleiding en de technische datasheets bij de producten. Bepaal altijd eerst de ondergrond voor u vloercoatings voor de keuken bestelt.

Let hierop bij een keukenvloer verven

 • Keukenvloeren worden gemakkelijk nat. Ook kan er vet op spatten. De coating van uw keuze moet daarom vloeistofdicht zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Voordat u gaat verven, moet de vloer extra zorgvuldig worden gereinigd. Vooral vet is een aandachtspunt. Vetvlekken verhinderen de hechting van vloercoating. Gebruik daarom altijd een professionele ontvetter bij de voorbehandeling.
 • Vermijd schoonmaakproducten met ammoniak. Deze hebben als eigenschap dat ze vet vaak verspreiden in plaats van oplossen.
 • Een goed uitgevoerde voorbehandeling voorkomt problemen met de hechting van de verf. Dit zorgt ervoor dat u langer plezier hebt van de vloer. Lees hier meer over voorbehandelen.
 • Is de keukenvloer al eerder geverfd en laat de oude verf nergens los, dan is een primer niet per se nodig. Wel vooraf schuren.
 • Tegels komen veel voor in keukens. Ze vragen extra aandacht. Zijn ze hard en/of geglazuurd, moet u ze grondig ontvetten en dan voorbehandelen met een speciale tegelprimer die volgens de instructies wordt aangebracht. Anders kan de hechting van de vloercoating niet worden gegarandeerd.
 • Gun uw keuken even rust als u gaat verven. De vloer moet tijd krijgen om uit te harden. De droogtijden en belastbaarheid verschillen per coating, maar reken erop dat de vloer enkele dagen weinig gebruikt kan worden.
 • Hebt u vloerverwarming, kies dan voor warmtebestendige verf.
 • Zorg voor een goede ventilatie. Dit versnelt het drogen. Overigens zijn de keukenvloercoatings in ons assortiment veilig in gebruik binnenshuis.

Keukenvloer verven

Uitstraling en kleur van keuken vloercoatings

Met een vloercoating frist u uw keuken snel en gemakkelijk op. Welke kleur u kiest, is een smaakkwestie. Let erop dat de kleur harmonieert met de keukenkastjes. Meestal zit u met lichte kleuren wel goed. Vloercoatings zijn in alle dekkende kleuren verkrijgbaar. Daarnaast bestaat er transparante vloerverf, waarmee het uiterlijk van de vloer behouden blijft. Dit is vooral wenselijk bij karakteristieke ondergronden zoals hout en tegels, al kunnen die ook dekkend worden geverfd.

Populaire kleuren voor keukenvloeren zijn (van links naar rechts):

 • RAL 1013 (parelwit)
 • RAL 7016 (antraciet)
 • RAL 7044 (zijdegrijs)
 • RAL 9010 (zuiver wit)

Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

Kleuren keukenvloer

Keukenvloer verven werkwijzers en producten

Welk product u moet kiezen, hang samen de ondergrond van uw keukenvloer. Hieronder vindt u de meest populaire producten en veelgebruikte vloertypes. Klik door op het type ondergrond en volg de werkwijzer. Heeft u hulp nodig in het bepalen van de ondergrond in uw keuken, kijk op deze pagina over vloertypes.

De meest voorkomende ondergronden voor woonkamervloeren:

Meest verkochte coating voor een keukenvloer:

Bel gerust

Wilt u meer weten over het aanbrengen van vloercoating in de keuken, bel of mail ons dan. Vloeren Coatings geeft advies op maat over alle soorten vloercoatings, vloerverf en primers, en uiteraard ook over de beste manier van werken. In ons assortiment vindt u voor elke ondergrond een geschikt product. Bel gerust voor vrijblijvend advies op 06 - 26 839 279 of neem contact op via ons contactformulier.