Ga je egaline verven, dan bedoelen we eigenlijk een egalinevloer verven. Dit is absoluut aangeraden. Egaline mag nooit onbehandeld worden gelaten. Een vloercoating is noodzakelijk. Alleen: hoe pak je dit aan? Aan welke primer moet je denken? Welke mogelijkheden zijn er om egaline met vloerverf af te werken? Onderstaande artikelen gaan uitgebreid in op alles wat te maken heeft met vloercoatings, egaline verven en egalinevloeren. Onmisbaar voor de doe-het-zelver!

Op een vloer van egaline primer gebruiken: moet dat?
Moet je op een egalinevloer een primer gebruiken? Een primer zorgt voor de hechting van de verf en geeft extra bescherming. Hier gaan we er dieper op in.

Egalinevloer afwerken: waarmee doe je dat?
De egaline is droog, de vloer is strak en egaal. Dan is de volgende vraag: hoe moet je een egalinevloer afwerken? En met welke vloercoating doe je dat?

Prachtige mogelijkheden met egaline
De naam zegt het al: met egaline maak je vloeren egaal. Soms wordt het verward met verf, maar egaline is geen coating. Je kunt een vloer met egaline toplaag wel verven. Lees meer over de mogelijkheden.

Egalinevloer schuren: waarom en hoe
Een egalinevloer schuren voordat er een vloercoating wordt aangebracht is haast altijd onvermijdelijk.

Egaline verven in nieuwbouw
Een egalinevloer verven in nieuwbouw is een must. Egaline onbehandeld laten betekent namelijk dat de vloer kwetsbaar blijft en je elk spatje vloeistof ziet. Volg onze tips voor een duurzame vloercoating.

Werkwijzer en productadvies egalinevloer verven
Egaline is een mengeling van onder meer cement en kunsthars dat wordt gebruikt om ruwe vloeren te egaliseren. Lees hier met welke coatings je egaline verft en hoe je dat aanpakt.

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van producten en beantwoordt alle vragen over de verwerking van vloercoatings. Bel gerust voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.