Een houten vloer verven kan op meerdere manieren. De ene wil een gekleurde laag, de ander wil het hout er zo natuurlijk mogelijk uit laten zien. Wij hebben voor elke optie geschikte vloercoatings. Onderstaande artikelen geven inzicht in alles wat te maken heeft met het coaten van houten vloeren. Lees ze zeker door voor je een keuze maakt. We bekijken het van alle kanten, zodat je goed voorbereid aan de klus begint.

Zelf je houten vloer verven
Wil je je houten vloer verven, is de eerste vraag: wie gaat dat doen? Natuurlijk kun je de klus overlaten aan een huisschilder. Toch is dat niet nodig. Zelf je houten vloer verven is voor de meeste mensen heel goed te doen.

Denk hieraan bij houten vloer verven: onze tips
Met een vloercoating voor je houten vloer doe je iedereen een plezier. En het is zeker niet moeilijk. Toch is het slim om deze tips goed ter harte te nemen.

Houten vloer lakken: zo pak je het aan
Je houten vloer coaten kan met een transparante coating, maar ook met dekkende verf. Lees over de verschillen en ontdek hoe je de klus aanpakt.

Houten vloer behandelen: dekkend verven of transparant lakken?
Hout behandelen kan op meerdere manieren. Bij vloeren bestaat de keuze uit dekkend verven en transparant lakken. Hier leggen we het verschil uit en vertellen we welke producten we aanraden.

Houten vloer white wash verven
Met een houten vloer white wash verven bedoelen we dat de vloer een wazige witte tint krijgt. Dit zorgt voor een "gebruikte" look, wat sfeer en leven geeft, alsof het een oude vloer is. Lees hier hoe je dit effect bereikt.

Houten vloer grey wash verven
Een houten vloer grey wash verven geeft een prachtige "verweerde" look. Het hout krijgt een wazige grijze tint. Hiervoor is een speciale houtverf nodig waar grijs pigment doorheen is geroerd.

Houten vloer verven met betonverf
Een houten vloer verven met betonverf: het klinkt als iets dat niet gaat. Toch is het prima te doen, als je de juiste producten gebruikt. Hier vertellen we welke betoncoatings je op houten vloeren kunt gebruiken.

Werkwijzer en producten voor houten vloer verven
Lees welke producten wij aanraden voor het verven van houten vloeren en hoe je dit stapsgewijs tot een schitterend resultaat brengt. Advies nodig? Bel gerust!

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten voor houten vloeren en beantwoordt alle vragen over de verwerking. Bel voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.