Een pvc-vloer schilderen: hoe en waarmee

Een pvc-vloer schilderen ligt niet zo voor de hand, omdat je pvc al in een bepaalde kleur koopt. Maar wat als je uitgekeken bent op die kleur, of een huis met een lelijke pvc-vloer hebt gekocht? Een nieuwe vloer is duur en brengt veel gedoe met zich mee. Een pvc-vloer schilderen is dan een ideale oplossing.

Door een nieuwe kleur te geven aan pvc gaat de vloer er snel en voor relatief weinig geld weer als nieuw uitzien. Maar… met een gewone vloerverf red je het meestal niet. De meeste coatings geven onvoldoende hechting op het gladde, ondoordringbare oppervlak. Gebruik je echter een speciale kunststofcoating zijn er geen problemen.

Coating voor pvc

De hechting van kunststofcoating op pvc is heel goed, en met twee lagen ben je verzekerd van een mooi en duurzaam resultaat. Dit soort verf is bovendien leverbaar in alle RAL-kleuren, dus de vloer gaat er precies uitzien zoals jij wilt.

Er zijn twee dingen die je wel moet bedenken als je kiest voor een pvc-vloer schilderen:

  • Het eventuele reliëf van de vloer zichtbaar.
  • Met kunststofcoating kan alleen een dekkende, effen kleur worden aangebracht (tenzij je de transparante versie kiest).

Wil je zeker zijn van een mooie vloer? Lees dan voordat je aan de slag gaat onze handleiding voor het aanbrengen van vloercoatings.

Werkwijze pvc-vloer schilderen

Een pvc-vloer schilderen is gelukkig niet moeilijk. Eerst moet de ondergrond goed worden gereinigd. Gebruik hiervoor de speciale Inno Vloerstripper. Dit is een zeep die oude waslagen doet oplossen. Daarnaast is het een prima schoonmaakmiddel. Dweil vervolgens nog eens na met schoon leidingwater. Is de vloer eenmaal droog, kan de Inno Kunststofcoating erop. Breng altijd twee lagen voor het beste resultaat. De laagdikte is bepalend voor de slijtvastheid en duurzaamheid.

Mochten er veel krassen in de pvc-vloer zitten, dan is het raadzaam om na het schoonmaken en vóór het verven de vloer lichtjes te schuren. Gebruik een fijne korrel zoals korrel 180. Zo schuur je veel oneffenheden gemakkelijk weg. Meer details vind je in onze werkwijzer pvc vloer verven.

Meer weten? Bel ons op 06 268-392-79. Vloeren Coatings adviseert bij de bestelling, én beantwoordt ook al uw vragen over de uitvoering.