Benodigdheden vloercoatings

Wat heeft u nodig bij het coaten van uw vloer? We vertellen het hieronder.

Welke benodigdheden raden jullie aan voor het aanbrengen van vloercoatings?

We raden de volgende benodigdheden aan:

  • Afplaktape
  • Mengbak(jes)
  • Mengstaaf (mixer/spindel)
  • 2 componenten rollers
  • (wegwerp) kwasten 
  • Vierkante emmer
  • Houder 
  • Verlengstok

Welke rollers gebruik je voor vloercoatings?

Meest essentieel zijn natuurlijk de rollers en kwasten. Goede rollers zijn erg belangrijk. Goedkopere rollers laten vaak pluisjes los. U gebruikt ze liever eenmalig. Dat wil zeggen: voor één laag. De ervaring leert dat uitspoelen lastig is en meer geld en moeite kost dan een andere roller en kwast. Zodra u met een 2 componenten coating aan het schilderen bent heeft het geen zin om rollers uit te spoelen omdat ze dan toch gaan uitharden. Bovendien zeer schadelijk voor het milieu.

Bij 2 componenten vloercoatings gebruikt u bij voorkeur een pluisvrije vachtroller. Deze zijn in verschillende breedtes leverbaar. Het maakt niet zo veel uit welke breedte u kiest, maar meestal wordt gewerkt met een roller van 10, 18 of 25 cm breed. Voor kleine oppervlakken is een smallere roller aangewezen. Hoe breder de roller, hoe minder kans op rolbanen in uw verfwerk. Een roller van 70cm wordt vaak gebruikt om vloeren na te rollen om de kans op rolbanen zo klein mogelijk te maken. Goede rollers (en kwasten) zijn zeer bepalend voor het eindresultaat. Dit maakt of breekt de look van je vloer!

Waar een roller het meest geschikt is voor grotere oppervlakken, is de kwast bij uitstek bedoeld voor fijner werk en het afwerken van randen en hoeken.

Moet ik elke nieuwe laag met een nieuwe roller doen?

Bij een 2-componentenverf gebruikt u bij iedere laag het best een nieuwe rol. Ook al zou je de rol uitspoelen (wat heel slecht is voor het milieu) dan wordt hij toch nog hard. Veelal hecht er viezigheid aan de roller en is 1 roller per laag ook om die reden wel gewenst.

Voor vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier