Garagecoating aanbrengen

Een garagecoating aanbrengen: hoe doet u dat? Hieronder leest u alles wat u moet weten!

Een garagecoating brengt u aan in een garage, maar even gemakkelijk op een balkon of in een showroom of werkplaats. U hebt snel eer van uw werk. U moet wel oppassen. Het gaat om de bovenkant van de vloer. Eventuele putjes, hobbels of kuiltjes zijn dan snel gezien. Bereid u dus goed voor en werk volgens de instructies. Lees ook zeker de datasheets bij de verf die u gaat gebruiken.

Een duurzame garagecoating aanbrengen kost minder dan u denkt. Voor drie lagen (1 x primer, 2 x topcoat) bent u slechts 8,80 euro per m2 kwijt, inclusief btw.

1 – Garagecoating aanbrengen: de voorbereiding

Voordat u een garagecoating of vloercoating kunt verwerken moet de betonvloer droog zijn. Nieuwe vloeren zijn pas na vier tot zes weken droog. Test het vochtgehalte van uw betonvloer via deze eenvoudige methode. Ga niet verven als het kouder is dan 12 graden Celsius. Indien nodig, zorg voor een verwarming. Uiteraard moet de vloer schoon zijn.

2- Repareer gaten en scheuren

De garagevloer repareren en de eventuele gaten en scheuren in het oppervlak herstellen dient u vooraf te doen. Voor kleine beschadigingen tot een vuistgrootte kunt u Inno Vloerfix gebruiken. Bij grote problemen is een egaliseermassa aangeraden. Dit vlakt mooi uit en heeft een sterk vullend vermogen.

3 – Voorbehandeling van garagecoating

U begint normaliter met een primer of voorbehandelmiddel. Primers voor garagecoatings verminderen de zuigende werking van het beton. Voordeel is dat u dan minder coating nodig hebt. Ook de hechting tussen beton en verf neemt toe, zodat u duurzaam oppervlak krijgt waarvan u jaren plezier hebt. Voor garagevloeren adviseren we Inno Vloerprimer 2K.

4 – De garagecoating aanbrengen

De primer moet drogen. Dit kan bij kamertemperatuur (22 graden) vier uur duren. Is het kouder, duurt het langer. Maximaal 36 uur na de voorbehandeling kunt u beginnen met het aanbrengen van de vloerverf. Wij adviseren Inno Garagevloer Coating 2K. U mengt de vloercoating met de verharder in gelijkaardige verhoudingen als bij het voorbehandelmiddel. Garagecoating aanbrengen doe je met een roller en een verlengstok. De vloercoating moet goed dekken, maar niet te dik zijn, want anders duurt het drogen te lang. De eerste laag valt vaak wat bleek uit. Geen nood: er komt een tweede laag.

5 – Tweede laag garagecoating aanbrengen

Is de eerste laag droog? Breng dan de tweede aan. Bij kamertemperatuur duurt het circa 18-24 uur voor de vloercoating voldoende is uitgehard en licht kan worden belast. Na ongeveer 36 uur kunt u de vloer normaal gebruiken. Zwaar belasten kan na een week. Zo maakt u in korte tijd een sterke vloercoating waar u jaren plezier van hebt!

Meer weten? Voor persoonlijk advies kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier