Een ruwe garagevloer? De beste aanpak!

Heeft uw garagevloer geen vlakke ondergrond, en in plaats daarvan beschadigde stukken of een ruwe ondervloer? Geen nood! De vloer coaten kan altijd. Maar let wel op, want u kunt niet direct beginnen met het aanbrengen van de garagecoating.

Regelmatig komen we situaties tegen waarbij de bestaande vloer niet helemaal netjes of vlak is afgewerkt. Het beste resultaat bij een flink ruwe garagevloer krijgt u door eerst een schraplaag aan te brengen. Daarmee herstelt u alle scheuren, gaten en beschadigde stukken. Zou u dit niet doen dan levert dat u twee problemen op: de vloer ziet er na het coaten niet strak uit en de beschadigde of ruwe stukken zijn heel erg slecht schoon te maken/houden. Met een schraplaag bereidt de garage voor op een duurzame vloercoating.

Lees meer over vloeren egaliseren in onze handleiding voor vloercoatings.

Wat is een schraplaag?

Een schraplaag is een 2 componenten product welke bestaat uit een epoxy-kunsthars en een vulstof. Deze laag zorgt ervoor dat na het aanbrengen er een keiharde, slijtvaste zelfnivellerende basislaag ontstaat. Door het zelfnivellerende karakter werkt het automatisch kleine beschadigingen, krassen en putten weg.

Mengen van schraplaag voor garagecoating

Gaat u aan de slag met een schraplaag, let dan op dat u deze rustig mengt. Te wild mengen veroorzaakt luchtbellen. Meng altijd machinaal, maar zet de boormachine op een zo laag mogelijk toerental. Het zelfnivellerende karakter van de schraplaag zorg voor een prachtig stak eindresultaat. Let wel op dat de vloer voldoende vlak is, want zou de vloer te veel hellen dan gaat u uw doel voorbij!

Mooie onderlaag geeft mooie betonvloer

Bent u er niet zeker van dat de schraplaag luchtbelvrij is, rol dan de vloer nog even na met een prikrol. Deze verwijdert ook de laatste luchtbellen en zorgt voor een prachtig resultaat. Is uw vloer nog erg ruw? Geen nood want er zijn diverse oplossingen voorhanden voor het beste resultaat. Het klinkt eenvoudig maar een goed begin is echt het halve werk. Dus zonder knappe onderlaag haalt u nooit het beste resultaat. Beoordeel de vloer en maak voor uzelf de juiste afwegingen.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier