Cementdekvloer verven zonder problemen

Hoe kun je een cementdekvloer verven zonder problemen te krijgen zoals loslatende verf, blaasvorming of slechte dekking?

Een onbehandelde cementdekvloer ziet er stoer en strak uit, maar is niet geschikt om op te wonen. De vloer kan stoffig zijn en is bovendien kwetsbaar. Afwerken kan op tal van manier, bijvoorbeeld door laminaat, linoleum of vast tapijt te leggen. Maar velen kiezen voor een vloercoating.

Waarom een vloercoating op cementdekvloeren

Een cementdekvloer verven heeft diverse voordelen:

  • Een vloercoating breng je snel en gemakkelijk aan, en je kunt het helemaal zelf doen.
  • Vloercoatings voor cementdekvloeren zijn flexibel: je kunt later van kleur veranderen of een ander soort vloerbedekking er overheen leggen.
  • Vloerverf is goedkoper dan andere soorten vloerbedekking.

Vloercoatings zijn leverbaar in dekkende kleuren en transparant. Met een transparante coating creëer je een betonlook.

Voor het aanbrengen van vloercoatings vind je veel nuttige tips in onze vloercoating-handleiding.

Probleemloos cementdekvloer verven

Een vloercoating aanbrengen op cementdekvloeren of vloeren van zandcement, is in principe niet moeilijk. Maar het blijft mensenwerk, dus kan er altijd iets fout gaan. Hierop moet je letten:

  • Een gladde vloer geeft een glad en strak resultaat. Vooraf schuren is daarom erg belangrijk. Zo haal je kleine oneffenheden weg en krijg je een gladde ondergrond. Een schuurmachine huur je voor een paar tientjes per dag bij de bouwmarkt. Met een schuurschijf van 400 mm doe je ongeveer 50 m2.
  • Ontvetten is essentieel. Ook een nieuwe cementdekvloer moet je voor het verven goed schoonmaken. Achtergebleven vet is een belangrijke oorzaak van coatings die slecht hechten of bladderen. Gebruik een krachtige zeep zoals Inno Vloerreiniger.
  • Vergeet niet een primer (grondverf) aan te brengen. Dit doe je voordat je de topcoating aanbrengt. Een primer geeft de coating de nodige hechting en werkt als stofbinder, zodat er vloer niet meer stoft.
  • Een mooie dekking krijg je door twee lagen aan te brengen. Hoewel één laag snel en goedkoop is aan te brengen, heb je voor een goed en duurzaam resultaat altijd twee lagen nodig.

Wil je meer weten, verwijzen we je graag naar onze werkwijzer cementdekvloer verven.

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten en beantwoordt alle vragen over cementdekvloeren verven. Bel ons gerust voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.