Grindvloeren verven met vloercoating is geen ingewikkelde klus, maar er zijn toch wel zaken waarop je goed moet letten. Vooral het verbruik van verf kan een punt zijn, omdat open grindvloeren meer zuigen dan gesealde grindvloeren. Ook egaliseren en onderhoud zijn factoren die aandacht vragen als je op een vloer coating aanbrengt. Onderstaande artikelen gaan uitgebreid in op alles wat te maken heeft met grindvloeren verven. Zeker lezen!

Onderhoud van grindvloeren: waarom het vaak leidt tot verven
Het onderhoud van grindvloeren is op zich niet moeilijk. Maar het type grindvloer speelt wel een rol. Een vloercoating is een mogelijke oplossing om onderhoud gemakkelijker te maken.

Grindvloer reinigen: het verschil tussen open en gesealde grindvloeren
Hier leggen we het verschil uit tussen open grindvloeren en gesealde grindvloeren (ook wel: gesloten grindvloeren). Ga je vloercoating op een grindvloer aanbrengen, is het essentieel om het onderscheid tussen deze vloersoorten te kennen.

Grindvloer egaliseren: waarom en hoe
Een grindvloer egaliseren kan een belangrijke voorbereiding zijn op het aanbrengen van een vloercoating of ander type vloerbedekking. Dit artikel vertelt wanneer het aangeraden is, en waar je dan op moet letten.

Grindvloer in nieuwbouw verven
Een grindvloer in nieuwbouw verven is een slimme manier om het onderhoud gemakkelijker te maken. Met dekkend schilderen bouw je ook flexibiliteit in voor de toekomst. Volg wel de instructies als je vloercoatings op grindvloeren aanbrengt.

Grindtegels verven: 5 tips
Grindtegels verven vraagt extra aandacht. Dat komt door het speciale karakter van terrastegels. Lees daarom deze tips goed door voor je aan de slag gaat met betonverf of tegelverf.

Werkwijzer grindvloer verven
Dé stap-voor-stap handleiding voor wie een grindvloer gaat verven. Inclusief productkeuze en tips voor voorbehandeling en planning.

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van producten en beantwoordt alle vragen over de verwerking van vloercoatings. Bel gerust voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.