Magazijnvloer ontvetten: essentieel voordat u gaat coaten

Uw magazijnvloer ontvetten behoort tot een van de eerste handelingen als u de vloer wilt gaan coaten. Elke verfklus begint met een grondige voorbereiding. Daar hoort schoonmaken bij. Hier leest u hoe u de vloer krachtig en effectief ontvet.

Eerst is het van belang te weten waarom u een magazijn- of betonvloer moet ontvetten. Dit heeft te maken met de hechting van de vloercoating. Resten van vet en olie verhinderen dat verf goed op de vloer blijft zitten. Wie ontvet, kan makkelijker de vloer verven, heeft minder verf nodig en beleeft langer plezier van het resultaat.

Methodes voor ontvetten van vloeren

Een magazijnvloer ontvetten alvorens te gaan coaten kan op verschillende manieren. Lauwwarm water met zeep is vaak al voldoende. Bij sterke vervuiling kan ammoniak worden gebruikt. Denk dan wel aan de ventilatie, want werken in ammoniak is hoogst onprettig en kan schadelijk zijn.

Het is ook mogelijk om een gespecialiseerd reinigingsmiddel te gebruiken. Wij adviseren Inno Vloerreiniger. Soms geven huismiddeltjes afdoende resultaat. Gebruik liever geen ammoniakhoudend product. We zien vaak dat ammoniak vet afbreekt en verplaatst, maar niet oplost.

Bij grove verontreiniging kan het helpen om het oppervlak na behandeling met een schoonmaakmiddel te bestrooien met kattenbakkorrels. Die absorberen vet en vocht. Ook zaagsel heeft dit effect. Is alles droog, zuigt u het zaagsel op met een stofzuiger of gebruikt u handveger en blik. Simpeler kan bijna niet.

U gaat een magazijnvloer verven? Lees hier waarop u moet letten.

Magazijnvloer ontvetten voor het coaten

Een magazijnvloer ontvetten kan je soms ook gewoon voorkomen. Wees voorzichtig met olie en vet. Wordt ermee gemorst, haal het dan meteen weg zodat er geen kringen op het oppervlak kunnen ontstaan.

Daarnaast is het belangrijk om vetvlekken te onderscheiden van andere verkleuringen. Soms zien we doffe vlekken op magazijnvloeren die het gevolg zijn van inwerking van zuur. Dit is geen vet. Zulke doffe plekken zijn vaak te verhelpen met natuurlijke zeep en bijenwas. Lukt het hiermee niet, ga dan niet experimenteren maar neem contact op met de leverancier van de vloer voor gericht advies.

Hebt u nog vragen over het voorbereiden en ontvetten van een magazijnvloer voor u gaat coaten, of wilt u advies over vloercoatings, bel ons dan: +31 (0)6 26 839 279!