Vloercoating antislip

Sommige vloeren hebben baat bij een vloercoating met antislip. Denk aan een trap of entree van een openbaar gebouw waar mensen met natte schoenen binnenlopen of een productiehal met veel watergebruik. Voor de meeste typen vloeren is antislip vaak onnodig.Een vloercoating is van zichzelf niet glad maar kan dat wel worden in combinatie met water.

Wat is antislip?

De grondstof voor antislip op (beton)toepassingen is vaak gebakken zand. Dit is zand dat is verhit en daardoor verfijnd en verglaasd. Een ander materiaal is het bekende zilverzand. Er zijn ook mooie kleurloze transparante korrels die blijven drijven in de verf zodat de antislip niet elke keer naar de bodem zakt.

Hoe moet ik antislip aanbrengen in vloercoating?

Het zand wordt doorgaans in de eerste verflaag ingestrooid. Hierbij moet u denken aan de eerste toplaag, dus niet de grondlaag, want grondverf moet altijd zonder antislip blijven. De tweede laag topcoating wordt dan zonder antislip afgewerkt. Bij meer verflagen kunt u deze volgorde opschuiven. De bedoeling is dat de zandkorrels net genoeg door de oppervlaktelaag blijven ’heen prikken’. Maar ze mogen natuurlijk niet scherp zijn.

Een antislipvloer is wat lastiger schoon te maken, maar als u niet te zuinig bent met water, doen zich geen grote problemen voor.

Voor vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279