Belijning aanbrengen met vloercoating

Wat is een goede belijningsverf voor bedrijfsruimten, parkeerplaatsen, magazijnen en sportzalen? Er zijn veel aspecten waarnaar gekeken kan worden.

Waaraan herken ik goede belijningsverf?

Een van de belangrijkste aspecten van een goede belijningsverf is de duurzaamheid, hechting en belasting. Belijningsverf wordt vaak als laatste gebruikt om een vloer functioneel te maken.Daarom is het belangrijk als de belijningsverf snel droogt. boven de 10 graden droogt het binnen 1,5 uur. Onder de 2 graden droogt het binnen 2,5 uur. Dus in grote koelcellen met lage temperaturen kan er gewoon worden doorgewerkt met de coating.

De duurzaamheid van belijningsverf moet enorm hoog zijn. Een eenvoudige verf wordt nauwelijks belast, een vloerverf daarentegen veel meer, en een belijningsverf nog meer. Een verf voor belijning moet nog meer tegen stootjes kunnen dan een gewone vloercoating.  

Denk maar eens aan de vloerbelasting. Die kan, afhankelijk van de locatie, bestaan uit personenauto's, vrachtwagens, vorkheftrucks, verrijdbare stellingen, pallets. De lijst is lang en dan zwijgen we nog over de vele voeten die er overheen lopen. Daar komt nog een factor bij: het weer. Is de belijning beoogd voor buiten, moet er rekening worden gehouden met zonlicht, hitte, kou, regen, sneeuw en ijs.

Is belijningsverf bestand tegen weekmakers?

Een specifiek punt zijn de weekmakers in autobanden. Dit chemische product tast de afdeklaag van de ondergrond aan en dus is het belangrijk dat verf resistent is tegen weekmakers. Ook andere chemicaliën kunnen schade aanrichten. Bij het bepalen van wat is een goede belijningsverf, moet bij al het bovenstaande worden stilgestaan. 

Advies nodig? Bel op 06 - 26839279 of via het contactformulier