Betonrot en vloercoatings

Betonrot is een probleem dat zich kan voordoen bij gewapend beton. Het leidt ertoe dat beton afbrokkelt, scheuren gaat vertonen en de dragende functie verliest. Betonrot kan bij betonvloeren tot grote schade leiden.

Hoe herken ik betonrot?

Betonrot herkent u aan donkere vlekken of bruine puntjes in de vloer. In een later stadium ontstaan scheuren en begint het afbrokkelen. De oorzaak van betonrot is vocht. Wanneer vocht het betongaas bereikt dat in de vloer zit, kan het wapeningsstaal gaan roesten. Het is daarom essentieel om een betonvloer af te sluiten voor vocht. Dit kan (voor een deel) met een geschikte betonverf of vloercoating.

Hoe voorkom ik betonrot?

De coating sluit het beton af, waardoor vloeistoffen het betongaas niet meer van bovenaf kan bereiken. Let wel dat vocht eventueel wel aan de onderkant kan doordringen. In bepaalde gevallen wordt bovendien roestig staal gebruikt als wapening. Dit is geen probleem als er geen vocht meer bijkomt. Gebeurt dat wel, zet het roesten door.

Toch dreigt het grootste gevaar van boven. Daarom is het gebruik van een vloeistofdichte vloercoating absoluut aangeraden. De meeste coatings, primers en vloerverf in ons assortiment zijn vloeistofdicht.

Voor vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier