Epoxy vloercoating

Epoxy vloercoating: u komt de term vaak tegen als u over vloercoating en vloeren leest. Maar wat is het eigenlijk?

In het kort: een epoxy vloercoating behoort tot de 2 componenten vloercoatings. De basisverf wordt gemengd met epoxy, een kunsthars waardoor de toplaag van de vloer zeer hard wordt. De hardheid zorgt voor dichtheid en stabiliteit. Ook klimaat en chemicaliën hebben er geen enkele vat op. Een zeer duurzame oplossing voor vloeren, en altijd weer overschilderbaar met een nieuwe laag epoxy betonverf.

Wat is epoxy?

Wat is een kunsthars? Het is het chemische broertje van echte hars, een product dat we kennen van naaldbomen. Hars is sterk, kleverig en niet oplosbaar en wordt vanwege die eigenschappen gebruikt voor diverse doeleinden. Epoxy is een kunststof die in 1905 werd uitgevonden door de Zwitserse wetenschapper Zincke. Het is een veelzijdig materiaal met een druk- en treksterkte die twee keer groter is dan bij beton.

Wanneer gebruik je een epoxy coating?

Wanneer je een harde, duurzame, chemisch resistente en waterdichte oplossing zoekt voor vloeren die zwaar belast worden. Epoxy coatings komen we veel tegen in garages en industriële toepassingen. Let wel op want een epoxy coating verkleurt onder invloed van zonlicht.

Een 2 componenten-epoxycoating is ideaal om te gebruiken bij vloeren die bestand moeten zijn tegen de weekmakers van auto, motorbanden. De 2 componenten-epoxy is veelal ook goed bestand tegen chemicaliën zoals, olie, benzine, accuzuur, remvloeistof. Logisch dat we epoxy vloercoating sterk aanbevelen voor magazijnen, showrooms, op- en afritten en uw garagevloer en werkplaatsvloer.

Epoxy coatings zijn minder geschikt voor vloeren met vloerverwarming, omdat ze onder invloed van warmte op den duur vergelen.

Hoe moet je epoxy vloercoatings aanbrengen?

Het aanbrengen van epoxy vloercoatings is niet heel moeilijk. U mengt de basisverf en de epoxy op de werkplek. Het kan niet bij aanschaf in de winkel gebeuren. Het mengen vergt enige aandacht, want de verf is beperkt verwerkbaar. U doet dit met een verfmixer aan een boormachine. Hierna hebt u beperkt de tijd om de epoxy coating aan te brengen. Hoe lang, vindt u op het productinformatieblad. Epoxy droogt zeer snel. We raden voor de juiste duurzaamheid en dekking aan om twee lagen aan te brengen.

Kan een epoxy coating over een polyurethaan coating?

Nee. Een epoxy coating over een polyurethaan coating heen aanbrengen raden we niet aan, omdat dit problemen met de hechting geeft. Andersom (PU over epoxy) kan wel.

Voor vrijblijvend advies bel op 06 - 26839279 of via het contactformulier