Beschermende kleding

Is beschermende kleding nodig als ik ga coaten?

Wie de instructies bij verfproducten leest ziet dat er vaak wordt aanbevolen om bij het aanbrengen van de verf werkschoenen, handschoen, en beschermende kleding te dragen. Laat u hierdoor niet afschrikken. Onze producten zijn veilig in gebruik. Maar houd er wel rekening mee dat u voldoende bescherming gebruikt tijdens de werkzaamheden. Bijvoorbeeld voor een goed resultaat: door verkeerde kleding tijdens het rollen van een vloer komt het voor dat er haartjes in uw verfwerk vallen. Vaak ziet u dit pas de volgende dag. Dan is het te laat om weg te halen.

Wij adviseren bij het aanbrengen van de coating het gebruik van de volgende items: werkkleding, werkhandschoenen en veiligheidsbril. Zorg dat de kleding niet pluizig is. Het belangrijkste is om tijdens het verven van vloeren uw huid en uw ogen te beschermen. Vanzelfsprekend dient u te voorkomen dat u de coating per ongeluk inslikt, bijvoorbeeld nadat deze op uw handen of gezicht is gekomen.

Hoe gezond is het aanbrengen van vloercoatings?

De wetgeving heeft ervoor gezorgd dat er bijna geen oplosmiddelhoudende producten meer op de markt zijn. Watergedragen verfproducten hebben veel voordelen, ook als het gaat om veiligheid. Vloerverf en ook vloercoatings zijn niet gevaarlijk bij het aanbrengen maar kunnen zorgen voor huidirritaties. Dit geldt voor alle soorten vloercoatings, ook die met kunsthars zoals epoxy.

Het klinkt misschien eenvoudig maar de werkhandschoenen zijn naast bescherming voor uw handen ook een goed middel om te voorkomen dat u even in uw ogen gaat wrijven of aan uw oor of neus gaat krabben. Als extra kunt u ook gebruik maken van een barrièrecrème. Deze crème vormt een beschermend laag op uw handen en beschermt uw handen tegen ongewenste huidirritaties. Dit kan aangeraden zijn als u een erg gevoelige huid hebt.

Naast beschermende kleding is het zeker belangrijk de werkplek goed te ventileren. Bij een 2-componenten vloercoating is het de verharder die verantwoordelijk is voor de geur, damp en eventuele irritaties. Door goede ventilatie heeft u minder last van irritaties en zal de verf sneller drogen.

Voor uw eigen gezondheid adviseren wij u nadrukkelijk om de datasheets van een product zeer goed te lezen.

Voor verder advies schrijf ons via het contactformulier