Vloercoating kleuren

Op zoek naar kleuren voor uw vloercoating? Kleuren van verfsystemen hebben codes oftewel kleurnummers. Die zijn wereldwijd aanvaard. Wel zijn er verschillende indelingen. RAL en NCS worden het meeste gebruikt bij vloercoatings. RAL en NCS zijn niet merkgebonden en kunnen door alle mengmachines gemengd worden. Andere kleurnummers zijn aan een merk gekoppeld. Het ligt aan de mengmachine of deze en zo ja, welke merkgebonden kleurcodes kan verwerken.

Welke kleuren zijn er voor voor vloercoatings?

RAL-kleuren zijn in Duitsland ontwikkeld (RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen). Alle schakeringen hebben een vaste code die over de hele wereld wordt gebruikt, waardoor het makkelijk is om kleur te communiceren. Een vergelijkbaar systeem is NCS. NCS komt uit Zweden en is veel uitgebreider, met 1750 kleuren. 

Welke kleur u kiest is uw eigen beslissing. Wel zijn er veel voorkomende vloercoating kleuren: Zilvergrijs (RAL 7001), Kiezelgrijs (RAL 7032), Lichtgrijs (RAL 7035), Agaatgrijs (RAL 7038), Venstergrijs (RAL 7040). Dit zijn neutrale kleuren die een vloer niet dominant maken in een ruimte. Deze neutrale kleuren weerkaatsen relatief veel licht en vuil is hierop het minst zichtbaar.

Waarom zien kleuren er soms anders uit op het scherm?

De kleuren zijn op Internet te vinden, maar let op: de kleuren kunnen op ieder computerscherm (evenals op tablets en gsm's) wat verschillen. Dit ligt aan de instelling van de monitor of gsm, niet aan de kleuren zelf, want zoals gezegd: die liggen vast. Bij de juiste kleurkeuze van uw vloercoating gebruikt u liever een officiële RAL-waaier. Deze zijn met de grootste zorg gedrukt. Wij sturen u desgewenst een waaier toe (onder een kleine borgstelling). In bouwmarkten zijn vaak kleurstalen beschikbaar. Let erop dat u RAL of NCS kiest.

Welke invloed heeft UV-straling op de kleur?

Een epoxy coating verliest iets sneller aan kleur door UV-licht. Een PU-coating heeft met zonlicht geen problemen. Gebruik in een ruimte waar veel daglicht komt dus beter geen epoxycoating. Een epoxycoating zal altijd gaan verkleuren. Ongeacht het merk.

Voor vrijblijvend advies kunt u bellen op 06 - 26839279 of via het contactformulier