Verpakkingen van vloercoatings

Vloercoatings worden geleverd in verschillende blikken en hoeveelheden: 3, 5, 10 en 20 liter zijn de meest voorkomende. Sommige soorten zijn ook in 0,75 of 1 liter te koop. Wij leveren direct van de fabriek. Daardoor kunnen we de bestelde hoeveelheid haast altijd uit voorraad leveren.

Koop ik vloercoatings in liters of kilogram?

De hoeveelheid vloercoating of vloerverf wordt aangegeven in liters of kilogram. Dit heeft te maken met de stroperigheid van de vloeistof, ook wel viscositeit genoemd. Het is een technische kwestie die bij uw verfkeuze geen rol speelt. In beide gevallen wordt aangegeven hoeveel liter of kg u nodig per m2.

Bij de productinformatie van de coating leest u of het een 1- of 2-componentenverf is. Vloercoatings met één component gebruikt u recht uit de pot. Bij 2-componentenverf moeten twee blikken (A en B) in de juiste verhouding bij elkaar worden gemixt voordat u deze op de vloer aanbrengt. 

Potlife vloercoatings: wat is dat?

Let bij vloercoating met 2 componenten op de potlife. Dit houdt het volgende in: zodra de blikken A en B bij elkaar gemengd zijn dan start de tijd waarin deze gaat uitharden. Deze potlife is bij 2-componentenverf altijd maar enkele uren. De exacte gegevens vindt u op de technische datasheet en in de productuitleg op deze website.

Voor vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier