Vloerverwarming en uw vloercoating.

Een vloerverwarming en een vloercoating, kan dat? En kan ik een vloercoating aanbrengen op een vloer met vloerverwarming? Dat is een vraag die wij regelmatig krijgen.

In de praktijk zien wij bij het gebruik van goedkopere vloercoating dat de verf zich nogal eens afzet tegen de buizen van de vloerverwarming. Het gevolg daarvan is dat je het patroon van de buizen van het vloerverwarmingssysteem door de verf heen ziet. Er treedt een vergeling op door de warmte. Met de juiste, goede kwaliteitscoating bent u er zeker van dat dit niet zal gebeuren.

Vloerverwarming uit tijdens het verven

Het is belangrijk dat u altijd de vloerverwarming uit heeft staan als u een vloer, met wat voor verf dan ook, gaat schilderen. Dit is belangrijk voor een optimale hechting en droging, en om geen glansverschil te krijgen. Advies is de vloerverwarming tenminste 1 dag na het schilderen buiten gebruik te laten. Daarmee geeft u de nieuwe coatinglaag voldoende tijd om rustig door te kunnen harden. Na deze periode brengt u uw vloer in stapjes op de gewenste temperatuur.

Voor vrijblijvend advies bel 06 - 26839279 of via het contactformulier