Werkwijzer en producten voor PU gietvloer verven

Een PU-gietvloer verven doet u snel en gemakkelijk met onderstaande vloercoatings. Een PU gietvloer is een vloer op basis van polyurethaan, een kunsthars die wat elastischer is dan epoxy. PU vloeren zijn duurzaam, kleurvast en geschikt voor vloerverwarming. U kunt ze overschilderen met vloercoatings om de levensduur nog verder te verlengen. Dit kunt u zelf doen of door een schilder laten uitvoeren. Hieronder leest u welke producten we aanraden. Advies nodig? Bel gerust!

Planning PU gietvloer verven

Een primer is niet nodig bij PU-gietvloeren. Reken voor de schilderklus twee dagen werk, een voor elke laag verf. Brengt u daar overheen nog een transparante topcoating aan, komt er een dag bij. Een gecoate PU gietvloer is na een dag beloopbaar, maar pas na 5 tot 7 dagen volledig belastbaar.

Gietvloer verven

Aanbevolen producten voor PU gietvloer verven

Voor het verven van PU-gietvloeren kunt u kiezen uit zowel dekkende als transparante verf. Bij transparante verf behoudt u de oorspronkelijke kleur maar geeft u extra bescherming. Deze kan ook over een nieuwe kleurlaag heen worden gezet.

Inno Topcoat 2K: Zeer sterke, chemisch resistente PU-coating, ideaal voor zwaar belaste gietvloeren. Ook warmtebestendig en een aanrader voor vloeren met vloerverwarming. Slijtvast en gemakkelijk schoon te houden. In alle RAL-kleuren verkrijgbaar.

Inno Topcoat 2K Transparant: 2-componenten vloercoating voor zwaarbelaste vloeren en diverse vloertypen. Transparant, watergedragen, oplosmiddelvrij en op basis van polyurethanen. Zeer geschikt voor vloerverwarming en vloeren met direct zonlicht.

(tip) Lees eerst de vloercoating handleiding

In onze handleiding voor vloercoatings leest u alles over het aanbrengen van coating op PU-gietvloeren, de benodigde materialen, technieken en veel meer. Lees ook zeker de productinformatie bij de verf (tevens te vinden op deze website).

 

Populaire kleuren voor een PU-gietvloer zijn:

Transparant RAL 9003 RAL 9018 RAL 7016

Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

Inspectie en voorbehandeling

Een PU gietvloer verven vraagt een goede voorbehandeling. Controleer vooraf altijd op beschadigingen. Scheuren en gaten kunt u herstellen met 2-componentenplamuur. Verder is het heel belangrijk dat u het hele oppervlak grondig ontvet met een reiniger van hoge kwaliteit. Hierna dweilt u de vloer nog enkele malen na. Een PU-gietvloer heeft geen primer nodig, maar moet wel geschuurd worden. Dit kan met een fijne korrel, bijvoorbeeld korrel 180. Het vrijgekomen stof zuigt u op.

Benodigdheden voor vloercoatings

Gebruik voor het coaten van een PU gietvloer een kortharige, harde verfroller voor 2-componentenverf. Zet hem op een steel en u kunt sneller werken. Voor hoeken en randen gebruikt u een kwast. Denk verder aan afplaktape en mengbakken.

Reparaties: Herstel gaten en scheuren in linoleum met de 2-componentenplamuur Inno Vloerfix. Laat de Vloerfix drogen en schuur daarna licht op.

Belangrijk om rekening mee te houden

 • Een goede voorbereiding is het halve werk! Lees daarom altijd de productinfo en onze handleiding over vloercoatings aanbrengen. Volg de instructies. Op die manier voorkomt u fouten en problemen achteraf.
 • Als coating slecht hecht, dan ligt dit vaak aan achtergebleven vet en vuil. We adviseren daarom een krachtig schoonmaakmiddel te gebruiken zoals Inno Vloerreiniger.
 • Met een transparante toplaag beschermt u de vloer tegen krassen. Dit is extra belangrijk als de PU-gietvloer zich bevindt in een kantoorruimte, vertrek waar klanten worden ontvangen of gewoon thuis in de woonkamer.
 • Een parketschuurmachine voor het opruwen van het vloeroppervlak huurt u bij de bouwmarkt of gereedschappenverhuurder.
 • Vloerverwarming moet uit tijdens het coaten. Schakel alvast een dag voordien uit, dan is de vloer afgekoeld wanneer u begint. Achteraf voorzichtig weer aanzetten om het drogen niet te beïnvloeden.
 • Voor PU-gietvloeren raden we uitsluitend 2-componentenverf aan. Hierbij moet u de componenten A en B direct voor gebruik mechanisch mengen. Dit gebeurt met een langzaam roterende verfmixer op een boormachine.
 • Altijd twee lagen aanbrengen. Dit geeft de beste dekking en een duurzaam resultaat. Wacht u met de twee laag langer dan 48 uur, dan moet u de eerste laag licht schuren voordat u verdergaat.
 • De verwerkingstijd (potlife) van PU-coating is kort: ongeveer twee uur. Daarna is de verf te dik om nog goed aan te kunnen brengen. Meng dus niet te veel ineens.
 • Gebruik voor elk laag coating een nieuwe roller. Harde stukjes 2-componentenverf maken oude rollers onbruikbaar.
 • Houd u aan het verbruik zoals aanbevolen in de webshop. Is 1 kilo goed voor 20 m2, dan moet u na 10 m2 op de helft van een kiloblik zitten.
 • Als u coating te dik aanbrengt, duurt het drogen langer. Brengt u de verf te dun aan, is de dekking niet goed en de toplaag minder duurzaam.
 • Hoewel u al na 24 uur over de vloer kunt lopen, moet u tot 7 dagen wachten voordat de vloer weer volledig kan worden belast.

Vloercoatings bestellen voor PU gietvloeren

Alle hierboven genoemde producten kunt u direct online bestellen. Mocht u nog vragen hebben over een PU gietvloer verven, bel ons dan op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.