Werkwijzer en producten voor PVC vloer verven

U wilt een pvc vloer verven? Dat kan met de juiste pvc-coatings. Pvc is een veelvuldig toegepaste thermoplast. Pvc is goedkoop en eenvoudig te bewerken. We komen het veel tegen op hout en beton. Het kan in elk denkbare vorm worden gegoten en in elke kleur. Het is een slijtvaste kunststof die zich lastig laat vervangen, maar wel gemakkelijk te verven is. Zo frist u de vloer snel en betaalbaar op. Een pvc-vloer verven kunt u zelf doen maar uiteraard kan ook een professionele schilder de klus uitvoeren. Volg wel altijd de instructies. Hulp nodig? Bel gerust voor vrijblijvend advies.

Planning pvc vloer verven

Bij gebruik van een vloercoating voor kunststof, duren de werkzaamheden minimaal twee dagen: een voor elke laag. Een primer is niet nodig. Brengt u een transparante topcoating aan, komt er een dag bij. Geef de verf tijd om uit te harden. Pas geverfde pvc-vloeren zijn na 5 tot 7 dagen weer volledig belastbaar.

pvc vloer verven

Aanbevolen producten voor pvc-vloer verven

Gebruik geen gewone vloerverf. Deze geeft mogelijk hechtingsproblemen bij pvc. Voor dit soort vloeren moet een kunststofcoating gebruiken. Deze is meestal ook geschikt voor vinyl en linoleum. Voordeel hiervan: deze coating hecht sterk en heeft geen primer nodig. Een primer is zelfs afgeraden als u onderstaande producten gebruikt.

Inno Vloerstripper: multifunctioneel schoonmaakmiddel voor het veilig en grond ontvetten van pvc, verwijderen van waslagen en het moeiteloos reinigen van zwaar vervuilde waterbestendige oppervlakken.

Inno Kunststofcoating: vloercoating speciaal voor pvc, vinyl en andere kunststof oppervlakken. Zowel dekkend als transparant leverbaar. Geen primer (grondverf) gebruiken, als u de vloer grondig hebt ontvet en ontwaxt met de stripzeep.

Populaire kleuren voor een PVC vloer zijn:

Transparant RAL 9003 RAL 9018 RAL 9001

Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

(tip) Lees eerst de vloercoating handleiding

In onze handleiding voor vloercoatings leest u alles over het aanbrengen van vloercoatings, de benodigdheden, voorbehandeling, technieken en veel meer. Lees ook zeker de productinformatie bij de verf (zie ook onze website).

Inspectie en voorbehandeling

Elke verfklus moet beginnen met een inspectie. Controleer de vloer op beschadigingen, zoals scheuren of gaten. Deze kunt u herstellen met plamuur. Vergeet zeker niet om de vloer hierna te ontvetten en te ontdoen van eventuele waslagen. Gebruik hiervoor de vloerstripper. Vervolgens licht schuren (korrel 240) en afwerken.

Heeft u een...

Eerder geverfde pvc-vloer: Als de verf nog in goede conditie is, hoeft u de oude laag niet te verwijderen. Wel grondig schoonmaken en mat schuren voordat u nieuwe coating aanbrengt.

Benodigdheden voor vloercoatings

Gebruik voor pvc-vloerverf een kortharige, harde verfroller bedoeld voor 2-componentencoatings. Zet hem op een steel en u kunt sneller werken. Voor hoeken en randen gebruikt u een kwast. Denk verder aan afplaktape en mengbakken.

Reparaties: Herstel gaten en scheuren in pvc met de 2-componentenplamuur Inno Vloerfix. Laat de Vloerfix drogen en schuur daarna licht op.

Belangrijk om rekening mee te houden

 • Problemen met slechte hechting van vloercoatings ontstaan meestal door een verkeerde voorbehandeling of door een fout bij het aanbrengen. Lees daarom onze handleiding over vloercoatings aanbrengen en de technische datasheet bij de verf.
 • Gebruik geen standaard-betonverf, maar uitsluitend een echte kunststofcoating. Gewone verf op pvc laat snel los.
 • Ontvetten met een vloerstripper is cruciaal. Vooral vet is een van de grootste boosdoeners bij slechte hechting. Goed naspoelen en laten drogen voordat u verder gaat.
 • Een primer hoeft niet, schuren wel. Te hard schuren van pvc is echt niet goed: korrel 240 is meestal genoeg. Huur een schuurmachine bij de bouwmarkt of bij een verhuurder van gereedschap.
 • Na het schuren altijd even stofzuigen, zodat schuurstof niet in de verf vermengd raakt.
 • Vloerverwarming moet u 24 uur voor de schilderklus uitzetten en achteraf geleidelijk weer inschakelen.
 • Een pvc-vloer verven gaat in twee stappen. De eerste laag brengt u direct op de vloer aan nadat u hebt geschuurd en gezogen. Voor de tweede laag wacht u een dag.
 • U hoeft tussentijds niet te schuren, zolang u de tweede laag binnen 72 uur na de eerste laag aanbrengt.
 • Hoewel twee lagen al een heel duurzaam resultaat geven, zorgt u met een derde, transparante toplaag bovenop een gekleurde laag voor extra bescherming tegen krassen.
 • Kunststofcoating is 2-componentenverf. Dit betekent dat u vooraf mechanisch moet mengen (verfmixer op boormachine). Niet te hard mengen, zodat er geen luchtbellen ontstaan.
 • De potlife ofwel verwerkingstijd is twee uur. Meng dus niet meer dan u in die tijd wilt verven.
 • Let goed op het aanbevolen verbruik. Is 1 kilo goed voor 10 m2, dan moet u na 5 m2 op de helft van een kiloblik zitten. Te dik of te dun aanbrengen is geen van beiden goed.
 • Omdat 2-componentenverf meteen hard wordt, kunt u een roller maar voor één laag gebruiken. Bestelt u verf voor drie lagen, bestel dan ook drie rollers.
 • Kunststofcoating is chemisch afval. Spoel resten niet door de wc. Lever ze in op de aangewezen plek in uw gemeente.

Vloercoatings bestellen voor pvc

Alle hierboven genoemde producten kunt u direct online bestellen. Mocht u nog vragen hebben over een pvc-vloer verven, bel ons dan op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.