Anhydrietvloer coaten in loftwoning

Deze klant in Eindhoven ging een nieuwe anhydrietvloer coaten in een loftwoning. Gekozen werd voor de dampdoorlatende producten van Vloeren Coatings. Ze voerde de werkzaamheden zelf uit met hulp van een familielid.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant de nieuwe anhydrietvloer liet coaten
  • welke coatings ze gebruikte voor het verven van deze nieuwbouwvloer
  • hoe de schilderklus werd uitgevoerd.

Waarom een nieuwe anhydrietvloer coaten?

Anhydrietvloeren zijn mooi, flexibel, duurzaam en relatief voordelig: we komen ze daarom veel tegen in nieuwbouw. Een nadeel is wel dat ze gevoelig zijn voor vocht. Daarom kan anhydriet, een materiaal op basis van gips, niet onbehandeld blijven. Bij het verven van anhydriet dekvloeren moet gekozen worden voor dampdiffuse vloercoatings. Deze laten waterdamp door, maar hebben als voordeel dat nieuw vocht niet in de ondergrond trekt. Vloeren Coatings is specialist in dit soort coatings.

De eigenaar van deze nieuwe Eindhovense loftwoning in Strijp-S overlegde met andere bewoners hoe zij de vloer hadden aangepakt. Besloten werd om samen met buren een schuurmachine te huren bij Boels. Voor de verf deed ze, zoals ook andere bewoners, een beroep op Vloeren Coatings. Ze koos voor de producten van Inno Coatings vanwege de mooie look en de erg goede prijs-kwaliteitverhouding.

Anhydrietvloer coaten: gebruikte producten

Inno Vloerprimer 2K: 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden en dus tegen een stootje kan. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt veelal aangebracht als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydriet dekvloeren, zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft.

 

Inno Topcoat 2K Pro: hoogwaardige 2-componenten vloercoating op basis van epoxy. Zeer geschikt voor bedrijfsvloeren, zoals werkplaatsen, magazijnen, fabrieken en winkels. Kan echter ook in woningen worden aangebracht en geeft een bijzonder sterk resultaat. Geschikt voor talloze, hardere vloersoorten. Topcoat 2K Pro is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten vloercoating. Deze coating is minder geschikt voor vloeren met vloerverwarming, want ze kan door de warmte verkleuren. Zijdeglans. Altijd aanbrengen in minimaal 2 lagen voor optimale dekking.

 

Inno Topcoat 2K Kleur: 2-componenten vloercoating voor vloeren die zwaarbelast worden. Universele toplaag voor vele soorten vloeren. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Voor binnen en buiten. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, bestand tegen weekmakers en UV-licht, dampdoorlatend en warmtebestendig. In vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar in zijdemat (standaard), zijdeglans en mat.

 

De klant koos voor deze anhydrietvloer de kleur RAL 7044. Deze wordt ook wel zijdegrijs genoemd. Topcoat 2K Pro en Topcoat 2K Kleur zijn, zoals al onze dekkende verf, leverbaar in bijna alle RAL- en NCS-kleuren.

anhydriet coaten loft

Anhydrietvloer coaten: zo is de klus uitgevoerd

In totaal ging het om een vloer van 60 vierkante meter. Omdat het een nieuwe anhydrietvloer betrof was grondig ontvetten niet nodig. Wel moest de vloer geschuurd worden. Dit gebeurde met de schuurmachine die de klant had gehuurd. Het schuren leverde geen problemen op. Na het verwijderen van het stof ging de Inno Vloerprimer 2K erop. Deze werd goed verdeeld aangebracht.

Een dag later volgde de eerste laag topcoating. Hierbij was gekozen voor de Topcoat 2K Pro, een sterke epoxy verf die bij uitstek geschikt is voor anhydrietvloeren coaten. De afwerking gebeurde met Topcoat 2K Kleur, een vloerverf op PU-basis. Het grote voordeel van PU-coatings is dat ze bijzonder kleurvast zijn en niet vergelen door warmte of zonlicht. De vloer in de loftwoning was voorzien van vloerverwarming: vandaar dat PU-verf goed van pas kwam.

De klant vond het zelf verven van deze anhydrietvloer prima te doen. Moeilijkheden kwam ze niet tegen. Daarnaast kon ze bij vragen altijd een beroep doen op Vloeren Coatings.

Meer weten? Hier is onze werkwijzer voor anhydrietvloer verven.

Wilt u ook een anhydrietvloer coaten?

Voor vragen over onze producten of het verven van nieuwe anhydrietvloeren, mag u ons altijd bellen op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.