Anhydrietvloer verven in nieuwbouw appartement

Een anhydrietvloer verven in nieuwbouw: steeds meer mensen doen het. Ook deze klant die een nieuw appartement had gekocht. Ze koos voor de vloercoatings van Inno Coatings.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant de anhydrietvloer ging verven
  • welke producten ze gebruikte voor het verven van de anhydrietvloer in deze nieuwbouw
  • hoe het schilderen van de vloer in het appartement werd aangepakt.

Waarom een nieuwbouw anhydrietvloer verven?

Een anhydrietvloer wordt ook een gipsgebonden gietvloer genoemd. Je kunt er alle kanten mee op: ze zijn geschikt voor laminaat, vinyl, linoleum, vaste vloerbedekking, maar kunnen ook gewoon geverfd worden. Het zijn sterke vloeren, die echter wel gevoelig zijn voor vocht. Daarom moet een anhydrietvloer gecoat worden met een beschermende verf. Het is van belang om te kiezen voor een dampdoorlatende coating. Vloeren Coatings heeft hiervoor de geschikte vloerverf.

De eigenares van dit nieuwbouwappartement wilde een egale vloer die er luxueus uitzag. Via de organisatie van het wooncomplex kreeg ze het advies om met producten van Vloeren Coatings te werken. Andere bewoners hadden er al goede ervaringen mee.

Anhydrietvloer coaten: gebruikte producten

Inno Vloerprimer 2K: 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden en dus tegen een stootje kan. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt veelal aangebracht als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydriet dekvloeren, zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft.

 

Inno Topcoat 2K Pro: hoogwaardige 2-componenten vloercoating op basis van epoxy. Zeer geschikt voor bedrijfsvloeren, zoals werkplaatsen, magazijnen, fabrieken en winkels. Kan echter ook in woningen worden aangebracht en geeft een bijzonder sterk resultaat. Geschikt voor talloze, hardere vloersoorten. Topcoat 2K Pro is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten vloercoating. Deze coating is minder geschikt voor vloeren met vloerverwarming, want ze kan door de warmte verkleuren. Leverbaar in zijdeglans. Altijd aanbrengen in minimaal 2 lagen voor optimale dekking.

 

De klant koos voor deze vloer de kleur RAL 7035. Dit is wat officieel lichtgrijs wordt genoemd. Topcoat 2K Pro is, zoals al onze dekkende vloercoatings, leverbaar in vrijwel alle RAL- en NCS-kleuren.

Anhydrietvloer verven appartement nieuwbouw

Anhydrietvloer verven in nieuwbouw: zo ging het

Nadat het appartement werd opgeleverd, heeft de eigenares de vloer geschuurd. Ze gebruikte hiervoor een schuurmachine die ze huurde bij de bouwmarkt. Daar kocht ze ook kwasten, maar de haren daarvan bleken los te laten; het was beter geweest om de kwalitatief hoogwaardige kwasten van Vloeren Coatings te gebruiken, meent ze achteraf. 

Toen eenmaal het stof was verwijderd, ging de Vloerprimer 2K erop, gevolgd door twee lagen Topcoat 2K Pro. In totaal had ze voor 50 vierkante meter 6 kilo primer en 13,5 kg topcoat nodig. Dat was genoeg voor de woonkamer, het eetgedeelte, de slaapkamer en de berging. Het was even doorwerken, maar grote problemen kwam ze niet tegen. "Alles was vooraf duidelijk uitgelegd en verder kon je alles op de site nog terug lezen. Dit vond ik heel handig", zegt ze.

Een anhydrietvloer verven in een nieuwbouwappartement is niet moeilijk, maar uiteraard moeten de instructies wel worden opgevolgd. Het resultaat ziet er prima uit en gaat bij normaal gebruik jaren mee.

Meer weten? Hier is onze werkwijzer voor anhydrietvloer verven.

Wilt u ook een anhydrietvloer coaten?

Voor vragen over onze producten of het verven van anhydrietvloeren in nieuwbouw, mag u ons altijd bellen op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.