Cementdekvloer dekkend verven

Hebt u dit al eens gedaan: een cementdekvloer dekkend verven? Veel mensen durven het verven van een vloer niet goed aan. Maar met de juiste ondersteuning kan haast iedereen een prachtig resultaat bereiken. Vloeren Coatings adviseerde de eigenaar van een pas gerenoveerde woning. Tot grote tevredenheid bracht zij zelf een dekkende vloercoating aan.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot de cementdekvloer dekkend te verven
  • welke producten werden gebruikt voor de coating van deze zandcementvloer
  • hoe de klant het coaten van de cementdekvloer uitvoerde.

Waarom deze cementdekvloer dekkend verven?

De klant verbouwde de benedenverdieping van haar huis: gang, woonkamer, keuken en berging. Er kwam een nieuwe cementdekvloer in (ook wel zandcementvloer genoemd) met vloerverwarming. De vloer was ongeveer 50 vierkante meter groot. Als kleur wilde ze een warme grijstint.

Cementdekvloeren kunnen zowel dekkend als transparant worden gecoat. Niet verven is echter geen oplossing. Anders bestaat de kans dat de vloer verkorrelt. Dit veroorzaakt een snelle slijtage. Ook moet zandcement worden beschermd tegen vocht. Een dampdoorlatende, maar waterbestendige coating verlengt dan ook de levensduur van de vloer.

De klant vond Vloeren Coatings en ontdekte dat het verven van vloeren op de website erg goed werd uitgelegd. Ze belden nog even voor wat laatste advies en was ook hiermee tevreden. Hierna bestelde ze de producten, die ze een dag later al in huis had, en kon ze met vertrouwen aan de verfklus beginnen.

Cementdekvloer dekkend verven: gebruikte vloercoatings

Inno Vloerprimer 2K: dit is een 2-componenten primer voor ondergronden die zwaarbelast worden. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond zoals pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een goede dichting van zuigende vloeren en geeft een uitstekende hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden.

 

 

Inno Topcoat 2K Kleur: 2-componenten vloercoating voor vloeren die zwaarbelast worden. De klant schakelde over op deze verf vanwege de matte uitstraling. Deze coating is zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Voor binnen en buiten. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, bestand tegen weekmakers en UV-licht, dampdoorlatend en warmtebestendig.

 

De klant gebruikte als kleur NCS S2002-Y50R. Bij Topcoat 2K Kleur zijn bijna alle RAL- en NCS-kleuren mogelijk.

Cementdekvloer dekkend verven

Cementdekvloer dekkend verven: de uitvoering

De klant liet de vloer eerst op de natuurlijke manier drogen. Hierna werd de nieuwe vloerverwarming volgens protocol opgestookt om scheuren te voorkomen. Enkele al aanwezige scheuren en gaatjes werden opgevuld met Inno Vloerfix, de 2-componentenplamuur van Vloeren Coatings. Vervolgens ging de klant aan de slag met de gehuurde schuurmachine om het oppervlak op te ruwen. Hierbij werd korrel 100 gebruikt. Even een klus, maar toch goed te doen.

De voorbereiding was gedaan. Het echte schilderwerk kon beginnen. Eerst ging de primer erop, daarna drie lagen dekkende vloercoating. Dit gebeurde met de vachtrollers van Vloeren Coatings. Tijdens het verven stond de vloerverwarming uit. De klant vond het wat moeilijk om in te schatten of er voldoende verf op zat. Vaak zijn twee lagen voldoende, maar omdat de dekking nog niet naar haar zin was, bestelde ze wat extra topcoat voor een derde laag.

Over het eindresultaat is ze dik tevreden. Een sterke lak, een mooie lichte kleur, goed te onderhouden en een prachtige matte uitstraling. Achteraf zou ze misschien iets minder plamuren. Met een bepaalde lichtval zijn de geplamuurde plekken op deze vloer enigszins zichtbaar. Niet storend op zich, vindt de klant, maar de kleine oneffenheden geven de vloer eigenlijk iets heel natuurlijks, en dus was het plamuren misschien niet overal nodig.

Al bij al, zelf deze cementdekvloer dekkend verven leverde een bijzonder positieve ervaring op, vond de woningeigenaar.

Zelf doen? Volg altijd onze werkwijzer cementdekvloer verven.

Wilt u ook een cementdekvloer coaten?

Voor vrijblijvend advies over een vloer van zandcement coaten of een cementdekvloer verven, of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier