Zandcementdekvloer coaten

Een zandcementdekvloer coaten roept soms vragen op. Hoeveel lagen zijn genoeg? En is de gekozen vloercoating wel bestand tegen intensief gebruik? Vloeren Coatings adviseerde een klant die de nieuwe zandcementdekvloer in zijn schuur van een goede beschermlaag wilde voorzien.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot de zandcementdekvloer te coaten
  • welke coatings werden gebruikt voor het verven van deze schuurvloer
  • hoe het coaten van deze cementdekvloer door de klant werd uitgevoerd.

Waarom deze zandcementdekvloer coaten?

De klant beschikte over een garage en een schuur, allebei ongeveer 35 m2 groot. De garagevloer liet hij coaten met een speciale slijtvaste coating op de betonnen ondervloer. De schuur wilde hij zelf doen. Daar kwam een zandcementdekvloer in. De coating aanbrengen moest op tijd, want de klant had in de ruimte een feestje gepland voor vijftig personen. Dat was ook een reden om naar een kwalitatief goede coating uit te kijken.

Ook met het oog op de toekomst was duurzaamheid belangrijk. De klant denkt erover om van het schuurtje een woonruimte of gastenverblijf te maken. De vloer moest dus jaren meegaan, geen problemen hebben met vuil en tegen een stootje kunnen. Een gewone betonverf van de bouwmarkt was geen optie. De klant had die in de bijkeuken aangebracht, maar die leek niet zo geweldig duurzaam.

Uiteindelijk is daarom na een eerste mailcontact met Vloeren Coatings gekozen voor de 2-componentenproducten van Inno Coatings. Verf met twee componenten bestaat deels uit een verharder. De toplaag die zo wordt verkregen gaat veel langer mee dan standaardverf.

Zandcementdekvloer coaten: gebruikte vloercoatings

Inno Vloerprimer 2K: dit is een 2-componenten primer voor ondergronden die zwaarbelast worden. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond zoals pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een goede dichting van zuigende vloeren en geeft een uitstekende hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden.

 

 

Inno Topcoat 2K Kleur: 2-componenten vloercoating voor vloeren die zwaarbelast worden. De klant schakelde over op deze verf vanwege de matte uitstraling. Deze coating is zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Voor binnen en buiten, en voor diverse ondergronden waaronder cementvloeren, anhydriet en beton. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, bestand tegen weekmakers en UV-licht, dampdoorlatend en warmtebestendig.

 

De klant gebruikte als kleur RAL 7040. Bij Topcoat 2K Kleur zijn bijna alle RAL- en NCS-kleuren mogelijk.

Zandcementdekvloer coaten

Uitvoering zandcementdekvloer coaten

De klant heeft de vloer eerst geschuurd met een poets- en schuurmachine van Woodboy. Deze werd voor enkele tientjes gehuurd bij een bedrijf dat gereedschap verhuurt. Omdat er in december geverfd werd moest wel de temperatuur in de ruimte omhoog, aangezien vloercoatings bij zeer lage temperaturen niet goed verwerkt kunnen worden. Daarom werd een bouwdroger gebruikt om de temperatuur naar 14 graden te krijgen. Vervolgens ging er een laag primer op en daarna twee lagen Topcoat 2K Kleur, steeds met een dag droogtijd tussen elke laag.

Tijdens het coaten van de zandcementdekvloer vroeg de klant Vloeren Coatings via Whatsapp om advies. Vloeren Coatings heeft daarop teruggebeld en uitleg gegeven bij het schuren van de vloer. Ook wilde de klant weten of een derde laag nodig was. Hij vreesde dat er na de eerste laag niet genoeg verf over was voor een tweede. Vloeren Coatings nam de zorg weg door te zeggen dat het verbruik bij de eerste laag altijd hoger ligt als deze op een kale, zuigende vloer terechtkomt.

De klant was erg te spreken over de hulp en vond het contact vriendelijk, snel en duidelijk.

Ook zelf doen? Volg onze werkwijzer cementdekvloer verven.

Wilt u ook een cementdekvloer verven?

Voor vrijblijvend en deskundig advies over een zandcementdekvloer coaten of het verven van een cementdekvloer, of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier