Werkwijzer en producten voor asfalt verven

Gaat u asfalt verven, moet u de juiste betoncoatings gebruiken. Asfalt bestaat uit een mengeling van aardolie, zand, steen en vulstoffen in wisselende hoeveelheden. Als bindmiddel wordt vaak bitumen gebruikt. Asfalt wordt niet altijd geverfd, maar het kan wel. Ook kan het handig zijn markeringsverf of belijningsverf aan te brengen.

Hier leest u welke vloercoatings wij aanbevelen voor asfalt. Bij asfalt verven gaat het meestal over grote oppervlakken. Het wordt dan overgelaten aan professionals, maar zelf doen kan ook. Advies nodig? Bel gerust voor vrijblijvend advies.

Planning asfalt verven

Asfalt verven is buitenwerk, dus houd de weersverwachting in het oog. Het asfalt mag voor, tijdens en direct na het verven niet nat worden van de regen. Plan één dag voor elke laag coating. Houd hierna rekening met enkele dagen droogtijd. Pas geverfd asfalt is na een week volledig belastbaar.

asfalt verven

Aanbevolen coatings voor asfalt verven

Bij asfalt kunt u kiezen voor alle mogelijke kleuren, al liggen grijs en zwart het meest voor de hand. Belangrijk is de mogelijkheid om belijningen en wegmarkeringen aan te brengen. Hiervoor wordt een speciale sneldrogende coating gebruikt, Inno Belijningsverf.

Inno Vloerprimer 2K: Transparante, sneldrogende 2-componentenprimer. Dicht zuigende ondergronden sterk af en geeft een uitstekende hechting van de toplaag. Na tien uur overschilderbaar.

Inno Topcoat 2K Pro: 2-componenten epoxy vloercoating voor zware tot zeer zware belasting en is zeer geschikt voor industriële en bedrijfsvloeren, zoals werkplaatsen, magazijnen, fabrieken en winkels. 

Inno Belijningsverf: Speciale belijningsverf maakt het gemakkelijk om vakken en routes te markeren. Deze verf droogt snel en is, met hulp van sjablonen, gemakkelijk aan te brengen.

Populaire kleuren voor asfalt zijn:

Transparant RAL 9018 RAL 9007 RAL 9017

Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

(tip) Lees eerst de vloercoating handleiding

In onze handleiding voor vloercoatings leest u alles over vloeren verven, diverse ondergronden, materialen, werkwijze en andere aandachtspunten. Lees ook de technische datasheet bij het product van uw keuze.

Inspectie en voorbehandeling

Asfalt verven begint met een inspectie van het asfalt. Buiten zult u vooral vuil en aanslag tegenkomen. Asfalt maakt u het best schoon met de hogedrukreiniger. Schuren is niet nodig. Wel goed laten drogen.

Benodigdheden voor vloercoatings

U kunt asfaltverf met zowel rollers als een verfspuit aanbrengen. Kiest u voor rollers, gebruik dan een kortharige, harde verfroller die geschikt is voor betonverf. Zet hem op een steel en u kunt sneller werken. Voor hoeken en randen gebruikt u een kwast. Denk verder aan beschermmateriaal voor gras en planten, en afplaktape voor randen.

Reparaties: Herstel gaten en scheurtjes met de 2-componentenplamuur Inno Vloerfix. Zijn de scheuren erg groot? Behandel eerst voor met vloerprimer. De plamuur krijgt dan een betere hechting.

Belangrijk om rekening mee te houden

 • Fouten met vloercoatings ontstaan vaak in de voorbehandeling. Lees daarom onze handleiding voor het aanbrengen van verf en raadpleeg de technische informatie bij de coatings. Zo voorkomt u fouten.
 • Grondig schoonmaken is een must. Bij grote oppervlakken is een hogedrukreiniger handig.
 • Asfalt is er in vele soorten. Bekend is het Zeer Open Asfaltbeton dat heel poreus is. Er bestaat ook asfalt met een dichte structuur. Aan beide soorten kleven voor- en nadelen. Zeer poreus asfalt zuigt sterk en neemt meer verf op. Het verbruik is dus hoger dan bij andere ondergronden.
 • Plan uw schilderklus ruim op voorhand. Asfalt mag niet natgeregend zijn als gaat verven, en moet na afloop goed kunnen drogen voordat het zwaar belast wordt. Dit laatste kan tot een week durenb.
 • Let erop dat u 2-componentencoatings maar korte tijd kunt gebruiken nadat ze gemengd zijn. Dit komt omdat het verharden begint bij het mengen. De potlife vindt u op de technische datasheet. Lees ook de instructies voor het mengen.
 • Met een transparante PU-coating houdt u de schadelijke effecten van UV-licht tegen. U kunt een transparante laag eventueel ook over dekkende verf heenzetten. De kleur blijft dan langer behouden.
 • Meng de 2-componentencoating zorgvuldig met een verfmixer op een (accu)boormachine. Zet de boormachine op een laag toerental om de vorming van luchtbellen te vermijden.
 • Houd u aan de verbruiksgegevens zoals aangegeven bij aankoop. Verf niet te dik, maar ook niet te dun. Houd rekening met de sterke zuiging bij open asfalt.
 • We adviseren voor elke laag een nieuwe roller. Omdat 2-componentenverf meteen uithardt, ook op de roller, zijn oude rollers niet herbruikbaar.
 • Ga geen asfalt verven als het onder 10 graden of boven 25 graden is.
 • Nog betonverf over? Lever deze dan in bij het verzamelpunt voor chemisch afval in uw gemeente.

Vloercoatings bestellen voor asfalt

Alle hierboven genoemde producten kunt u direct online bestellen. Mocht u nog vragen hebben over asfalt verven, bel ons dan op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.