Werkwijzer en producten voor rubbertegels verven

U wilt rubbertegels verven? Dat kan met de juiste vinylcoatings. Rubberen tegels kennen we vooral van de kinderspeelplaats, maar ze kunnen ook in de tuin worden gebruikt. Ze worden ook veiligheidstegels genoemd. De grondstof is rubberafval. Samen met een kleurstof wordt dit gemengd met polyurethaanlijm, waarna het in de vorm van de tegel wordt gegoten. Wij raden onderstaande vloercoatings. Rubberen tegels coaten kan zowel zelf gedaan worden als door een professionele schilder. Hulp nodig? Bel ons voor advies.

Planning rubbertegels verven

Rubberen tegels verven vergt normaal twee dagen: een voor elke laag. Gebruikt u een kunststofcoating (wat wij aanraden), dan is een primer niet nodig. Houd rekening met het weer en geef de verf tijd om uit te harden. Pas geverfde rubbertegels zijn na 5 tot 7 dagen volledig belastbaar.

rubbertegels verven

Aanbevolen producten voor pvc-vloer verven

Het rubbermengsel waarvan rubbertegels worden gemaakt kan niet met gewone vloerverf worden behandeld. Die kunnen namelijk hechtingsproblemen veroorzaken. Gebruik daarom een speciale kunststofcoating. Bij deze is het niet nodig om vooraf een primer te gebruiken.

Inno Kunststofcoating: vloercoating speciaal voor vinyl en andere kunststof oppervlakken zoals rubber voor rubbertegels. Zowel dekkend als transparant leverbaar. Binnen en buiten toepasbaar. Geen primer (grondverf) gebruiken, als u de vloer grondig hebt ontvet.

Populaire kleuren voor rubberentegels zijn:

1050-G RAL 2005 RAL 2002 RAL 9005

Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

(tip) Lees eerst de vloercoating handleiding

In onze handleiding voor vloercoatings leest u alles over het aanbrengen van vloercoatings op kunststoffen, de benodigdheden, de beste technieken en veel meer. Lees ook de technische informatie bij de producten (tevens te vinden op onze website).

Inspectie en voorbehandeling

Zijn het oudere rubberen tegels, loop ze dan goed na op beschadigingen. In ernstige gevallen is het beter een tegel te vervangen. Hierna moet u de rubberen tegelvloer goed schoonmaken. Gebruik hiervoor een professioneel reinigingsmiddel zoals Inno Vloerreiniger. Een hogedrukreiniger kan ook. Goed laten drogen en dan afwerken met twee lagen coating.

Benodigdheden voor vloercoatings

Gebruik een kortharige, harde verfroller bedoeld voor 2-componentenverf. Zet hem op een steel en u kunt sneller werken. Voor hoeken en randen gebruikt u een kwast. Denk verder aan afplaktape en mengbakken, en beschermingsmateriaal voor omliggende planten.

Reparaties: Herstel kleine gaten en scheuren met de 2-componentenplamuur Inno Vloerfix. Laat de Vloerfix drogen en schuur daarna licht op.

Belangrijk om rekening mee te houden

 • Hechtingsproblemen bij vloerverf ontstaan veelal door een fout bij de voorbehandeling of het aanbrengen van de vloercoating. U voorkomt fouten door een degelijke voorbereiding. Lees onze handleiding voor vloercoatings en de technische datasheet bij de producten.
  Plan uw verfklus echt ruim op voorhand. Dat is buiten nog belangrijker dan binnen. Het moet rustig, niet al te warm weer zijn. En droog, want rubbertegels mogen niet nat zijn als u begint.
 • Verwijder eventuele mossen en vergeet niet om de tegels stofvrij te maken. Ruim takjes, gras en ander tuinafval op.
 • Gebruik geen gewone vloerverf, maar alleen een echte kunststofcoating. Gewone verf hecht slecht op rubber. Een primer is niet nodig.
 • Schuren verbetert de hechting. Te hard schuren is echter niet goed en kan schade veroorzaken: korrel 240 is meestal genoeg.
 • Kunststofcoating is 2-componentenverf. Dit betekent dat u de componenten vooraf mechanisch moet mengen. Dit doet u met een verfmixer op een boormachine. Kies voor een laag roterende stand om luchtbellen te voorkomen.
 • Let erop dat u 2-componentenverf maar korte tijd kunt gebruiken nadat ze gemengd zijn. Dit komt omdat het verharden begint bij het mengen. Dit heet potlife of verwerkingstijd. U vindt deze info op de technische datasheet.
 • Rubbertegels verven gaat in twee lagen. De eerste laag brengt u direct op de tegels aan nadat u hebt schoongemaakt en geschuurd. Voor de tweede laag wacht u een dag. Dan is het oppervlak beloopbaar.
 • Meestal is de verwerkingstijd twee uur. Meng daarom nooit meer dan u in die tijd kunt verven. Gemengde verf die over is, kunt u niet meer gebruiken.
 • Let op het aanbevolen verbruik. Is 1 kilo goed voor 10 m2, dan moet u na 5 m2 op de helft van een kiloblik zitten. Te dik aanbrengen verlengt de droogtijd, te dun geeft een slechte dekking.
 • Zolang u de tweede laag binnen 72 uur na de eerste laag aanbrengt, hoeft u tussentijds niet meer te schuren.
 • We adviseren voor elke laag een nieuwe vachtroller. Omdat 2-componentenverf meteen hard wordt na het mengen, zijn oude rollers niet herbruikbaar.
 • Spoel verfresten niet door de wc. Verf is chemisch afval. Lever restanten in op de aangewezen plek in uw gemeente.

Vloercoatings bestellen voor rubbertegels

Alle hierboven genoemde producten kunt u direct online bestellen. Mocht u nog vragen hebben over rubbertegels verven, bel ons dan op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.