Magazijnvloer belijningsverf: beste keuze?

Magazijnvloer-belijningsverf aanbrengen kan in veel situaties belangrijk en zelfs onvermijdelijk zijn. Belijning vinden we overal: in garages en op wegen, maar ook in bedrijfsruimten, werkplaatsen en op magazijnvloeren. De markeringen zorgen voor veiligheid, orde en efficiëntie.

Uit die veelheid van situaties waarin belijning nuttig kan zijn, begrijpt u waaraan een goede belijningsverf voldoet: hij moet onder extreme omstandigheden zichtbaar blijven. Nu is dat bij andere vloercoatings ook zo, maar omdat belijning in de meeste gevallen als laatste wordt aangebracht, krijgt deze laag verf ook het meest te verduren.

Magazijnvloer belijningsverf tegen weekmakers

Belijningsverf voor magazijnvloeren moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen de weekmakers in eventuele banden van heftrucks. Dit zijn chemische producten die de toplaag van een vloer op den duur flink kunnen aantasten. Maar in een magazijn kunnen ook olie, naar binnen gereden vuil en vocht een grote rol spelen. Goede belijningsverf moet daar dus ook tegen kunnen.

De vloerbelasting laat zich ook anderszins voelen. De magazijnvloer wordt wellicht bereden door personenauto’s, vrachtwagens en vorkheftrucks. Pallets en grote dozen worden over en weer geschoven. Stellingen zijn verrijdbaar. Er valt misschien zuur, vet of een chemische stof op de vloer. En zijn er nog de vele voeten die er overheen lopen.

Magazijnvloer belijningsverf: welke kiest u?

Naast de zware belasting spelen andere factoren een rol bij het kiezen van goede belijningsverf. De samenstelling van de coating bijvoorbeeld: hoe meer kleurpigmenten aan de verf zijn toegevoegd, hoe beter de belijning met de rest van de vloer zal contrasteren. Ook de ondergrond waarop u de belijning wilt aanbrengen speelt een grote rol. Hebt u een ondergrond waarop een laag 1-component vloercoating is aangebracht, dan kunt u niet zomaar een 2 componenten magazijnvloer coating als belijningsverf gebruiken. De belijning zal dan namelijk eerder loslaten van de ondervloer.

Wilt u de hele magazijnvloer coaten en daarna belijning aanbrengen, dan adviseren we eerst een 2-componentencoating aan te brengen over het hele oppervlak, bijvoorbeeld Inno Topcoat 2K Pro. Dit is een krachtige en duurzame epoxyverf voor professionele toepassingen.

Hierna brengt u voor de belijning Inno Belijningsverf aan. Dit is een oplosmiddelvrije, watergedragen 2-componentencoating op basis van epoxyhars. Op verzoek kan deze belijningsverf voorzien worden van een antislipmiddel.

Het is tevens mogelijk om deze verf direct op de ondergrond aan te brengen, ook wanneer die verder niet gecoat is. Bij hele harde dichte ondergronden is het wel beter om eerst een primer aan te brengen. 

Het kiezen van de juiste belijningsverf op een magazijnvloer is dus niet zo simpel. Neem daarom contact met ons op voor persoonlijk en gericht advies. Ons telefoonnummer is +31 (0)6 26 839 279.