Heeft uw magazijnvloer tegels? Ook dan is coaten mogelijk!

Magazijnvloertegels verven kan met betonverf. Dat is een geruststellende gedachte als uw tegels als ondergrond heeft in uw magazijn. Het is echter wel belangrijk om te weten wat voor tegels het zijn.

Betonverf op tegels lijkt een rare combinatie. Mensen kiezen vaak bewust tegels vanwege hun uitstraling. Maar er zijn soms goede redenen om ze te verven. U doorbreekt er de eentonigheid van de vloer mee. Ook kunt u met vloercoating de vloer slijtvast maken en een kleur van uw voorkeur geven. Daarnaast zijn er soms tegels aanwezig omdat de ruimte eerst een andere functie had.

Magazijnvloertegels verven: de juiste primer

Hebt u op de magazijnvloer tegels, dan kunt u deze in principe verven met betonverf. Let echter op de soort tegels. Harde, geglazuurde en niet-poreuze tegels zijn te hard om betonverf direct te laten hechten, waardoor de verflaag eerder zal slijten of loslaten. In dat geval zult u een primer of grondverf moeten gebruiken.

Voor harde, niet-poreuze tegels adviseren we Inno Tegelprimer. Dit is een speciaal product dat flinterdun wordt aangebracht, waarna binnen een uur de eerste laag coating erop moet.

In het algemeen raden we aan tenminste twee lagen vloercoating aan te brengen. Een prima coating die in het bijzonder geschikt is voor magazijnen en professionele toepassingen is Inno Topcoat 2K Pro. Deze is op basis van epoxy en geeft een grote duurzaamheid.

Voorbereiding magazijnvloer coaten

Natuurlijk is het van groot belang om de juiste voorbereidingen te treffen: de ondergrond dient droog, schoon en vetvrij te zijn en eventuele beschadigingen in de tegels dient u eerst te repareren. De betonverf die u koopt, worden altijd geleverd met uitgebreide instructies over de voorbereiding van de vloer en het mengen en aanbrengen van de verf.

Bij eerder geverfde tegels is grondig schoonmaken en het oppervlak opschuren vaak voldoende. Let er wel op dat de oude verflaag niet bladdert. Alle loszittende stukken moeten weg voordat u de vloer verder behandelt.

Voor meer informatie kunt u bovendien nog met ons bellen voordat u uw tegels gaat verven met vloercoatings. Wij hebben vele jaren ervaring met magazijnvloeren in alle soorten en maten. Op onze raad kunt u dan ook bouwen. Gewoon even bellen: +31 (0)6 26 839 279.