Magazijnvloer coaten, waarom eigenlijk?

Een magazijnvloer coaten, is dat wel nodig? Ja. Er zijn heel veel goede redenen voor die we hier op een rijtje zetten.

Magazijnvloeren worden intensief gebruikt

Een magazijnvloer wordt meestal heel zwaar belast. Er wordt geschoven met stellingkasten, pallets en ander zwaar materieel. Er rijden heftrucks overheen. Daardoor is de vloer onderhevig aan slijtage en is het risico op schade erg groot. Beton is sterk, maar kan niet alles hebben.

Er komt een punt waarop de belasting te groot wordt. Het is goed als het beton dan intact blijft. Met een verflaag brengt u de nodige bescherming aan. Gaat er dan wat fout, wordt vaak alleen de verflaag beschadigd. En zelfs dat is lang niet altijd het geval. Vloercoatings van hoge kwaliteit zijn bestand tegen extreme belasting en lopen niet snel schade op.

Meer veiligheid met vloercoatings

Een magazijnvloer coaten verhoogt ook de veiligheid. Door een antislipmiddel in een magazijnvloercoating aan te brengen vermindert u de kans op ongevallen. Dit verhoogt de veiligheid van uw medewerkers. Bovendien lopen ook producten zo minder kans op beschadigingen. Dit voorkomt financieel verlies. Antislip is een must voor elke hedendaagse magazijnvloer.

Grenst uw magazijn aan buiten, kunnen voertuigen vuil, water, olie en andere stoffen mee naar binnen brengen. Vaak is dit onvermijdelijk. Het is dan van belang dat de vloer weg weet met chemicaliën, olie en vet. De onderlaag mag niet beschadigd worden. Ook schoonmaken mag geen problemen opleveren. De juiste keuze betonverf voor uw magazijnvloer voorkomt veel ellende. Wij kunnen hierin adviseren.

Magazijnvloer coaten met epoxyverf

De oppervlakteweerstand van de magazijnvloer moet hoger zijn dan in andere ruimten. Voor veilig vervoer moet goed worden gekeken naar de functionaliteit van de vloer. Epoxy coatings blijken vaak de beste voorwaarden te bieden voor een veelzijdige, sterke en slijtvaste magazijnvloer. U krijgt er een solide vloer mee die bovendien volledig afsluit. Ook statische elektriciteit wordt er aanzienlijk mee gereduceerd. Dit kan van belang zijn als er veel met elektronica wordt gewerkt. Wij raden dan ook vaak aan om epoxy vloerverf te gebruiken, bijvoorbeeld Inno Topcoat 2K Pro.

Ook belijning kan een goede reden zijn om een magazijnvloer te verven. Hiermee kunt u uw personeel wegwijs maken en producten en goederen snel terugvinden.

Een magazijnvloer coaten is op zich geen moeilijke klus. Wel raden we u aan goed te overleggen welke betonverf het best past bij uw vloer. Wij helpen hierbij. Gewoon even bellen: +31 (0)6 26 839 279.