2 componenten garagecoating op mijn garagevloer?

Wat is 2 componenten garagevloer coating? Simpel gezegd is het een vloerverf die uit twee hoofdbestanddelen bestaat. U ontvangt die in twee aparte potten. Voor gebruik moet u de inhoud van die potten (de "componenten") mengen. Pas dan is de verf gebruiksklaar.

Een 2-componentencoating in combinatie met de 2-componentenprimer maakt de vloer vloeistofdicht, slijtvast, chemisch resistent en bestand tegen de weekmakers van autobanden. Voor garages adviseren wij Inno Garagevloer Coating 2K. Deze duurzame, watergedragen vloercoating op basis van epoxy combineert uitstekend met de sterke Inno Vloerprimer 2K.

Hoe werkt een 2 componenten garagecoating?

Gewone vloerverf heeft maar één hoofdbestanddeel. Een hoogwaardige garagecoating bestaat uit twee bestanddelen ofwel componenten. Dit betekent dat de verf is aangevuld met een extra type kunsthars. Dit is polyurethaan ofwel epoxy. Hars zorgt voor de harde toplaag van de coating.

Deze tweede component wordt toegevoegd bij het mengen. Dit gebeurt pas voordat u de garagevloer gaat verven. Mengen en dan lange tijd wachten is niet verstandig, want de “potlife” (tijd waarin de coating gebruikt kan worden) is beperkt. Om dezelfde reden is het ook onverstandig om meteen alle verf te mengen. Stap voor stap zorgt ervoor dat u niet met onbruikbare coating blijft zitten. Eenmaal gemengde verf is niet te bewaren.

Een 2-componenten garagevloerverf staat borg voor een aantrekkelijk resultaat dat tegen een stootje kan. De vloeistofdichte garagevloercoating is gemakkelijk te reinigen en biedt een uitstekende bescherming tegen zuren, vetten en chemische stoffen zoals weekmakers die u aantreft in het rubber van autobanden. De coating is tevens slijtvast en bestand tegen krassen. Een vloercoating met twee componenten is van zichzelf dikker dan gewone coating. Dit geeft niet alleen extra bescherming. Het maakt de toplaag ook minder gevoelig voor schommelingen in temperatuur.

Werken met 2-componenten garagecoatings

Het is niet moeilijk om met een 2 componenten garagecoatings te werken. Bij de verwerking van een dergelijke vloercoating dient u de twee componenten samen te voegen en (mechanisch) te mengen volgens de aangegeven instructies. Dit moet gebeuren direct voordat u de coating gaat aanbrengen. De potlife van garagecoatings met twee componenten is zeer beperkt, meestal maar een uur of twee. Gaat u een groot oppervlak coaten, meng dan niet alles in een keer. Werk in kleine hoeveelheden.

Zodra de coating volledig is uitgehard beschikt u over een garagevloer die eenvoudig is schoon te maken, vloeistofdicht en goede bescherming biedt tegen zuur, vet en de weekmakers van rubber banden. Naast een prachtige uitstraling en kleuren naar keuze is de vloer kras- en slijtvast.

Aandachtspunten 2 componenten betonverf

Een nadeel van een twee componenten epoxy garagecoating is dat de mate van glans afneemt indien de vloer veelvuldig blootstaat aan uv-licht. Dit is meestal niet hinderlijk maar wel het vermelden waard.

Hier ondervindt u geen hinder aan met een polyurethaan garagecoating. Daarnaast kunt u deze twee componenten vloercoating niet over alle oude verfsystemen aanbrengen. Een laatste punt van aandacht bij een 2- componentencoating is dat u de componenten uitsluitend in de juiste verhouding kunt mengen. De eenmaal gemengde coating kunt u daarna niet meer bewaren.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier