Garagevloercoating met antislip: hoe zorgt u daarvoor?

Uw garagevloercoating antislip afwerken is een slimme zet. Door een antisliplaag in de vloerverf te verwerken voorkomt u gladheid en ongelukken. Het is eenvoudig en niet duur.

Garagevloeren zijn soms vettig of nat. U kunt niet verven zonder olievlekken garagevloeren verwijderen. Denk aan olie die gemorst wordt of water dat u met de auto mee naar binnen neemt. Zeker in een intensief gebruikte ruimte kan dit tot onveilige situaties leiden.

Met een antisliplaag voorkomt u onveilige situaties en zelfs valpartijen. Ruimtes die nat of vochtig worden, kunnen levensgevaarlijke situaties opleveren. Het aanbrengen van de antisliplaag is eenvoudig, biedt vele voordelen en is overal toepasbaar.

Antislip voor garagecoating

Een garagevloercoating antislip maken betekent dat u antislipkorrels in de vloerverf moet verwerken. De verfhandel heeft hiervoor gebakken zand of zilverzand beschikbaar. Antislip bestaat uit een transparante fijne korrel die met de verf mee gemengd wordt. De korrel blijft drijven in de verf en zakt niet naar de bodem. Hierdoor kan de korrel ook gelijkmatig over de vloer uitgerold worden.

Gebakken zand is verglaasd en verfijnd door verhitting. Antislipkorrels zijn in verschillende groottes te koop. Hoe groter, hoe ruwer de vloer, hoe meer houvast. Bedenk echter dat een garagecoating met een zeer grove antisliplaag moeilijker is schoon te maken. Wilt u uw garagevloer antislip afwerken, is het verstandig hier bij stil te staan. Is de te verwachten gladheid beperkt, is een fijne korrel voldoende.

Hoe garagevloercoating antislip maken?

U strooit de antislipkorrels in de verf als u de eerste laag voorbereidt. Goed roeren en dan verven. Opgelet: de tweede laag brengt u aan zonder antislip. Deze laatste laag sluit af en brengt de coating op de gewenste kleur. Het antislipmateriaal blijft op deze manier netjes afgesloten zonder de kwaliteiten te verliezen. Wij wijzen u erop dat hoe ruwer een antislipvloer is, hoe minder eenvoudig deze is schoon te maken.

Mocht u meer dan twee lagen vloercoating aanbrengen op uw garagevloer, strooit u de antislip altijd in de voorlaatste laag. Dus: in de tweede laag als u drie lagen verft, in de derde bij vier lagen. Overigens zijn vier lagen hoogst ongebruikelijk. U ziet: het is niet moeilijk!

Hebt u nog vragen over het aanbrengen van antislip, staan we u graag terzijde met raad. U bent verzekerd van deskundig advies. We helpen u ook graag bij het kiezen van de juiste garagecoating voor uw garagevloer.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier