Garagevloer coating met antislip: hoe zorgt u daarvoor?

Hoe gladder de garagevloer hoe meer kans op gladheid. Deze gladheid ontstaat met name zodra de garagevloer nat of vettig wordt. Daarom raden wij u aan, indien gewenst / noodzakelijk, de vloer te voorzien van antislip.

Met een antisliplaag voorkomt u onveilige situaties en zelfs valpartijen. Ruimtes die nat of vochtig worden, kunnen levensgevaarlijke situaties opleveren. Het aanbrengen van de antisliplaag is eenvoudig, biedt vele voordelen en is overal toepasbaar.

Antislip is een transparante fijne korrel die met de verf mee gemengd wordt. De korrel blijft drijven in de verf en zakt niet naar de bodem. Hierdoor kan de korrel ook gelijkmatig over de vloer uitgerold worden.

Antislip verwerken in garagecoating

Er zijn verschillende materialen om een garagevloer coating met antisliplaag aan te brengen. Wij hebben goede ervaring met het instrooien van antislipmiddelen of zilverzand. De basis van een antislipmiddel bestaat uit gebakken zand. Dit zand is op zeer hoge temperatuur gebakken en daardoor zijn de korrels verglaasd en verfijnd.
U vermengt het zand met de verf die u voor de eerste laag coating wilt gebruiken. Gewoon goed roeren.

Aanbrengen van tweede laag garageverf

Nadat de eerste verflaag is gehard en uitgedroogd brengt u de tweede verflaag aan. Deze tweede laag garagecoating brengt u op de normale manier aan zonder antislip. U kunt ook zilverzand gebruiken als antislipmiddel. Bij het aanbrengen van zilverzand hanteert u dezelfde werkwijze als bij gebakken zand.

Mocht u meer dan 2 lagen garagecoating willen aanbrengen dan vermengt u het antislipmiddel steeds met de verf voor de voorlaatste coatinglaag. De oneffenheid van het antislipmateriaal geeft het ruwe karakter aan de vloer waarmee u de gladheid beperkt. Hoe grover de korrel des te meer werking de vloer krijgt.

Wij wijzen u erop dat hoe ruwer een antislipvloer is, hoe minder eenvoudig deze is schoon te maken.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier