Garagecoating kiezen voor garagevloer

U wilt garagecoating kiezen voor uw garagevloer, maar ziet door de bomen het bos niet meer? Hier zijn tips die u wegwijs maken in de wondere wereld van garagecoatings!

Vloerverf is er in vele soorten. Er is specifieke betonverf, houtverf, er is verf voor industriële vloeren, er is epoxy en polyurethaan…. Wie een verfwinkel binnenstapt, kan zich snel radeloos voelen. Een eenvoudig startpunt is dan: waar gaat u de garagevloer voor gebruiken? Dit bepaalt mede het type garagecoating.

Maak eerst een lijstje met de voorwaarden waaraan de coating moet voldoen. Deze vragen helpen:

  • Gaat u in de garage alleen spullen bewaren?
  • Staat uw auto er? Uw fiets?
  • Gebruikt u weleens chemische stoffen? Zware verrijdbare materialen?
  • Wordt het soms erg heet in de garage? Of is het koud en vochtig?
  • Is er vloerverwarming?

Garagevloerverf voor elke situatie

Hoe u ook afwerkt, u moet vooraf altijd een 2-componentenprimer gebruiken, zoals Inno Vloerprimer 2K. Dan bent u verzekerd van een goede hechting.

Gebruikt u de garage uitsluitend voor de opslag van goederen, is voor de afwerking een eenvoudige betonverf zoals Inno Topcoat 1K vaak voldoende. Dit is een sterke coating met slechts één component. Deze is minder slijtvast dan 2-componentencoatings, maar wel geschikt voor normaal belaste vloeren en als u gemakkelijk stof wilt verwijderen. Deze verf is in kleur leverbaar, maar ook transparant.

Parkeert u er uw auto of gebruikt u chemicaliën, moet de vloercoating chemisch resistent zijn. Ja, ook vanwege uw auto, want in autobanden zitten (chemische) weekmakers die een niet-resistente verflaag kunnen doen oplossen. Staan er zware objecten in de garage waarmee geschoven of gereden wordt? Dan kan een verf voor extreem belaste vloeren uitkomst bieden.

Een onverwarmde garagevloer is het best af met dampdoorlatende garagevloerverf. We adviseren hiervoor Inno Garagevloer Coating 2K. De naam zegt het al: deze epoxy coating is speciaal ontworpen voor garagevloeren die flink belast worden.

Garagecoating kiezen? Wij helpen!

Een heleboel zaken en mogelijkheden om aan te denken! Komt u er niet aan, mag u ten allen tijde bij ons aan de bel trekken. Leg uw situatie uit en wij vertellen u welke garagevloerverf geschikt is. We letten daarbij ook op uw budget. Over kleuren hoeft u zich alvast geen zorgen te maken, want verf is in vrijwel elke kleur leverbaar.

Gaat u garagecoating kiezen, mag u ons altijd bellen voor persoonlijk advies: +31 (0)6 26 839 279. Dan bent u verzekerd van een passende oplossing.