Waarom een vloeistofdichte garagevloer?

Wanneer u een garagecoating wilt aanbrengen, kunt u kiezen voor een vloeistofdichte garagevloercoating. Dit betekent dat u een beschermlaag aanbrengt die bestand is tegen vocht, vetten, zuren, oliën en chemicaliën.

De vloeistofdichte garagevloer voorkomt dat zulke stoffen worden geabsorbeerd. U kunt de vloer dus gemakkelijk schoonmaken als er eens wat gemorst wordt. Bovendien lijdt uw vloer er niet onder. Zowel de bovenlaag als de bewapening van het beton worden zo duurzaam beschermd tegen vocht, zuren, vetten, oliën en zelfs chemicaliën.

Wat is een vloeistofdichte garagevloer?

Een vloeistofdichte vloer zorgt ervoor dat de vloeistoffen die op de vloer terecht komen niet meer geabsorbeerd kunnen worden door de garagevloer.

Daarmee blijft de vloer van binnen goed droog en is daarmee beter beschermd zodra deze intensief belast wordt. Daarnaast kunt u zich goed voorstellen wat er met de vloer, of erger nog de bewapening van de vloer, gebeurt zodra deze wordt aangetast door vochtproblemen, zuren of chemicaliën.

Voordelen van een vloeistofdichte garagevloer

  • hygiënisch
  • eenvoudig en snel te reinigen
  • sterk en slijtvast
  • duurzaam
  • bestand tegen chemische stoffen, olie en vetten
  • geluiddempend
  • geschikt voor vloerverwarming
  • duurzaam

Gietvloer voor garages

Indien u de allerhoogste eisen stelt aan de vloeistofdichtheid van uw vloer dan is er meer één product geschikt. Dat is een gietvloer. Deze dunne afdeklaag wordt direct over de vloer aangebracht en is meestal gebaseerd op polyurethaan of een epoxy systeem.

Een gegoten epoxyvloer word in de industriële sector voornamelijk gebruikt omdat deze zeer goed geschikt voor zeer intensief gebruik en dat deze resistent is voor het gebruik van zuren en chemicaliën. Ook is de epoxyvloer geliefd in de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. Een epoxyvloer heeft een keiharde toplaag en is bijzonder goed schoon te maken.

Een nadeel van een gietvloer is de prijs. Voor veel huishoudens gaat een dergelijke vloer ver boven het budget. Bovendien hoeft niet iedereen een vloer die tientallen jaren meegaat.

Coating voor vloeistofdichte garagevloer

Een betaalbaar alternatief is een 2-componenten garagevloer coating. Deze is vriendelijker geprijsd, kan ook thuis in een garage worden aangebracht en zelfs in andere ruimtes. Aan garagevloerverf moeten hoge eisen worden gesteld. Vergeet niet dat in de rubberbanden van uw auto weekmakers zitten: chemicaliën die een onbeschermde ondergrond kunnen aantasten. Voor een 2-componentencoating is dat geen probleem.

De epoxy vloercoating die we aanraden is de Inno Garagevloer Coating 2K. Dit is een gemakkelijk te verwerken verf op basis van epoxy.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier.