Creatief met vloercoating

Creatief met vloercoating

Creatief met vloercoating: kan dat? Zeker wel. Een vloer verven betekent niet automatisch een saaie, effen kleur. Ga je een vloer coaten, dan kan je het zo gek en zo kleurig maken als je zelf wil. Kijk maar naar wat er gebeurde in de Middelburgse concertzaal De Spot.

Vloerverf is lange tijd vooral gebruikt als beschermmiddel. Dat is het nog steeds. Door een vloer te verven zorg je ervoor dat vocht en vuil de ondergrond niet aantasten. Maar je kunt er veel meer mee.

De laatste jaren zijn de ontwikkelingen enorm snel gegaan. Tegenwoordig kan je een vloercoating kopen in echt elke denkbare kleur. Natuurlijk moet je dan niet naar een goedkope discounter gaan, want daar hebben ze maar een beperkte keus. Maar bij de speciaalzaak, offline en online, kun je tegenwoordig vloercoating bestellen in alle RAL- en NCS-kleuren. Samen goed voor zo'n tweeduizend verschillende tinten!

Vloercoatings in alle kleuren en patronen

Creatief met vloercoatings - foto: Tim van KleunenAl die kleuren zijn uiteraard te combineren. Zo kunnen er kleurige patronen worden gemaakt. Dit kan door met sjablonen te werken, met afplaktape of gewoon uit de losse pols. Het is wel verstandig om van tevoren te bedenken hoe het moet worden, zodat je de klus goed kunt plannen en niet te veel of te weinig verf koopt.

Ook is enige kennis van kleuren erg handig. Al ben je nog zo creatief met vloercoating, de kleuren moeten niet vloeken met elkaar. Er zijn op Internet diverse websites waar aantrekkelijke kleurencombinaties worden voorgesteld.

Kunstenares Christina de Korte maakte een prachtig kleurige vloer met vloerverf in de ontvangsthal van concertzaal De Spot. Ze gebruikte hiervoor de producten van Inno Coatings, gekocht via onze website. Lees hier welke vloercoatings en RAL-kleuren voor dit project werden gebruikt en bekijk nog een extra foto.

Creatief met vloercoatings: the sky is the limit

Natuurlijk hoeft het niet overal zo uitbundig te worden als hier. Het ligt aan het doel. Zo komt het voor dat bedrijven hun logo op de vloer verven. Daarnaast is er ook belijningsverf in de handel waarmee bijvoorbeeld in sporthallen vakken worden afgebakend. The floor is the start, the sky is the limit.

Wel is het altijd aangeraden om uitsluitend vloercoating van hoge kwaliteit te gebruiken. Juist als de vloer een echte blikvanger is, wil je niet dat deze er versleten uitziet. Met de duurzaamste producten van Vloeren Coatings zit je dan altijd goed.

Ook graag creatief met vloercoatings, maar op zoek naar persoonlijk advies? Bel dan 06 - 26839279.