Garage coating: de oplossing voor een duurzame garagevloer

Garage coating: de oplossing voor een duurzame garagevloer

Een garage is niet alleen een plek om je auto veilig te parkeren; het is ook een ruimte die dagelijkse slijtage en soms vloeistoffen zoals olie en chemicaliën moet weerstaan. Om de levensduur van je garagevloer te verlengen en deze bestand te maken tegen de uitdagingen van alledag, raden we aan een hoogwaardige garage coating aan te brengen. Ontdek hier waaraan deze moet voldoen.

Waarom een garage coating?

Een garagevloer wordt zwaar belast. Er rijden auto's, brommers of fietsen overheen, er wordt op gewerkt of iemand oefent er een hobby op uit, en er kunnen olie en chemicaliën op terecht komen. Een garage coating biedt bescherming tegen deze factoren en verhoogt de duurzaamheid van de vloer. Plus, schoonmaken van de garage is dank zij een coating een makkie.

Uiteraard is het dan wel belangrijk het juiste product te gebruiken. Kortom, een coating die sterk is en bestand tegen olie- en vetvlekken. Waar moet je dan op letten?

Zo herken je een goede garage coating

Bij het kiezen van een coating voor je garagevloer zijn er enkele belangrijke kenmerken waaraan je moet denken:

Duurzaamheid: Kies een coating die bestand is tegen zware belastingen en slijtage. Een duurzame coating verlengt de levensduur van je garagevloer. Een vloerverf met twee componenten is absoluut onontbeerlijk als je lang van de vloer wil genieten. Het eerste component is de verf, het tweede een verharder.

Chemische bestendigheid: Omdat een garagevloer vaak in aanraking komt met olie, benzine en andere chemicaliën, is het essentieel dat de coating chemisch bestendig is om vlekken en schade te voorkomen.

Bestand tegen weekmakers: Niet te onderschatten! Weekmakers zijn stoffen in rubberbanden die het rubber elastisch houden. Is een coating niet bestand tegen weekmakers trek je de verflaag snel los. Epoxy coating kunnen wel tegen weekmakers.

Eenvoudig onderhoud: Kies een coating die gemakkelijk te reinigen is. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat je garage er altijd netjes uitziet.

Kleuropties: Hoewel functionaliteit belangrijk is, wil je ook dat je garage er mooi uitziet. Kies een coating die beschikbaar is in verschillende kleuren en die bij de stijl van je garage past.

Ons advies voor garage coating

Vloeren Coatings raadt Inno Garagevloer Coating 2K aan. Dit is een ijzersterke 2-componentsverf op basis van epoxy. Het product is in alle kleuren leverbaar en voldoet perfect aan bovengenoemde eisen.

Meer weten?

Door je garagevloer te voorzien van een hoogwaardige coating zoals Inno Garagevloer Coating 2K, investeer je niet alleen in de duurzaamheid van je vloer maar ook in de uitstraling en veiligheid van je garage. Uiteraard geven wij graag persoonlijk advies bij vragen.