Maak kennis met de kleurtrends in vloerverf

Maak kennis met de kleurtrends in vloerverf

Wordt het warm grijs, roodbruin of lichtblauw? Kleuren kiezen voor vloerverf is niet zo simpel. Want ja, er zijn even veel smaken als kleuren. Maar niemand wil de vloer een nieuwe coating geven en dan horen dat de kleur helemaal uit de mode is. Tijd om stil te staan bij de laatste kleurtrends in vloerverf in 2024!

Grofweg zien we vijf verschillende trends in kleuren voor vloerverf. Voordat we ze aan u voorstellen, even dit: Vloeren Coatings kan voor de dekkende vloerverf haats alle mogelijke kleuren leveren. De producten zijn allemaal in RAL- en NCS-kleuren leverbaar. Het is bijna onmogelijk om daar géén mooie kleur tussen te vinden. Maar nu, tijd voor de laatste kleurtrends!

Natuurlijke Neutralen

Hiermee gaat u terug naar de basis, met natuurlijke neutrale tinten zoals zacht beige, warm grijs en subtiel taupe. Deze kleuren stralen rust uit en vormen een tijdloos decor voor diverse interieurstijlen. Ze bieden ook flexibiliteit bij het combineren met meubels en accessoires.

Voorbeeld: RAL 1001 beige

RAL 1001

Diepe Duisternis

Gedurfde en donkere vloerkleuren zijn in opkomst. Denk aan diepblauw, smaragdgroen of rijke chocoladebruine tinten. Deze kleuren voegen drama toe aan de ruimte en kunnen goed samengaan met lichte meubels en decoratieve accenten voor een verfijnde uitstraling. Echt iets voor wie opvallen.

Voorbeeld: RAL 6001 smaragdgroen

RAL 6001

Terracotta Tinten

Geïnspireerd door aardse elementen, zijn terracotta tinten in 2024 een heuse kleurtrend in vloerverf. Warme roodbruine vloeren brengen een gevoel van gezelligheid en authenticiteit in huis. Combineer ze met natuurlijke materialen zoals hout en textiel voor een harmonieus geheel.

Voorbeeld: RAL 8012 roodbruin

RAL 8012

Zwevend Grijs

Grijstinten, zowel licht als donker, blijven populair, maar in 2024 verschuift de trend naar zwevende grijstinten met een subtiele ondertoon van andere kleuren, zoals blauw of groen. Dit zorgt voor een boeiend en dynamisch effect, waardoor de ruimte er levendig uitziet zonder overweldigend te zijn.

Voorbeeld: RAL 7031 blauwgrijs

RAL 7031

Perfect Pastel

Voor een lichte en luchtige uitstraling zijn pastelkleuren de ideale keuze. Mintgroen, zachtroze en lichtblauw voegen een vleugje frisheid toe aan elke kamer. Deze kleuren zijn bijzonder geschikt voor kleinere ruimtes, omdat ze een gevoel van ruimte creëren. Pastel doet het bijvoorbeeld erg goed in slaap- en kinderkamers.

Voorbeeld: RAL 3015 lichtroze

RAL 3015

Voordat u uw definitieve keuze maakt, raden we aan om kleurstalen te testen in huis. Zo kunt u rekening houden met de natuurlijke lichtinval en uw meubels. Op computers en smartphones zien kleuren er altijd iets anders uit dan in werkelijkheid. Een gedrukte kleurenwaaier geeft de meest realistische weergave.

Door de juiste vloerkleur te kiezen, kunt u een sfeer scheppen die perfect past bij uw persoonlijke stijl en die de nieuwste trends in 2024 weerspiegelt. U vindt al onze kleuren voor vloerverf op deze pagina's.