Nieuw huis: vloercoating of gietvloer?

Nieuw huis: vloercoating of gietvloer?

Je hebt een nieuw huis gekocht. Tijd om na te denken over de inrichting. Dat begint vaak met de vloer. Hoe ga je die beschermen en verfraaien? Er zijn talloze opties. Denk aan laminaat, vinyl, hoogpolige vloerbedekking. Maar als je een wat stoerdere look wilt, kun je ook een gietvloer maken. Of kiezen voor een vloercoating. Dat laatste is een slimme keuze.

Vloercoating vs gietvloer

Een vloercoating wordt gemaakt met speciale vloerverf. Meestal bestaat die uit een mengsel van epoxyhars of polyurethaan en een middel dat het product vloeibaar maakt (vaak op waterbasis). Deze componenten vormen samen een sterke, beschermende laag die de vloer duurzaam maakt. Het is dit wat een vloercoating zulke uitstekende eigenschappen geeft, zoals weerstand tegen slijtage, krassen en vlekken.

Een gietvloer bestaat uit een vergelijkbaar mengsel dat vloeibaar wordt aangebracht op de ondervloer. Eenmaal hard vormt het een naadloze, strakke afwerkingsvloer. Het grote verschil met een vloercoating is de dikte. Een gietvloer is gauw vier tot zes keer dikker. Dat is heel handig in een bedrijf waar vloeren veel te lijden hebben. Maar thuis hebben gietvloeren het meestal niet zo zwaar.

Betaalbaar en zelf aanbrengen

Kies je voor een coating, is de laag dus dunner, maar nog altijd erg sterk. Omdat er minder materiaal nodig is, is het prijskaartje echter beduidend lager. Een vloercoating is aanzienlijk vriendelijker voor je portemonnee dan een gietvloer. Dit is met name interessant voor nieuwe huiseigenaren die wellicht al flink geïnvesteerd hebben in de aankoop van hun woning. Met vloercoating krijg je waar voor je geld, zonder veel concessies te doen aan de kwaliteit.

Een ander verschil is de toepassing: een coating is gemakkelijk zelf aan te brengen, waar je voor een gietvloer gespecialiseerde en vaardige handen nodig hebt. Als je graag zelf de handen uit de mouwen steekt, is een vloercoating een ideale keuze. Vloeren Coatings geeft voor elk type vloer duidelijke instructies.

Vloercoatings in alle kleuren

Voor wie een betaalbare, duurzame en gemakkelijk aan te brengen oplossing zoekt om de vloer te beschermen, is een vloercoating een budgetvriendelijke en toch duurzame oplossing. Deze biedt de perfecte balans tussen kosten en kwaliteit. Vloercoatings zijn leverbaar in alle mogelijke kleuren, dus je kunt alle kanten op met de look van je vloer. De producten in onze webshop zijn bovendien allemaal uit voorraad leverbaar en vaak al binnen 24 uur na de bestelling in huis.