Oude linoleum vloer opknappen: doe het met coating

Oude linoleum vloer opknappen: doe het met coating

Een oude linoleum vloer opknappen kan eenvoudig en goedkoop: met verf! En dat geeft een prachtig resultaat. Wij leverden de kunststofcoating voor een kunstgalerij in Amsterdam. Hiermee werd een oude versleten vloer helemaal opgefrist. Lees gauw verder als ook jouw linoleum- of vinylvloer een opknapbeurt kan gebruiken.

We spreken geregeld mensen die in verfwinkels horen dat een oude linoleum vloer opknappen niet kan met verf. Meestal ligt dit aan onbekendheid met de mogelijkheden en onvoldoende kennis van de producten. Want het kan wel, en Vloeren Coatings ervaart het dagelijks.

Het geheim van een oude linoleum vloer opknappen schuilt in het gebruik van geschikte kunststofverf en de voorbereiding van de vloer. Het is essentieel om de vloer grondig te strippen voordat je begint. Verwijder oude waslagen, stof en vuil zorgvuldig, en maak de vloer goed schoon. Dit zorgt voor een glad en schoon oppervlak waarop de verf goed kan hechten.

Het gebruik van hoogwaardige kunststofcoating is cruciaal. Deze verf op basis van polyurethaan is speciaal ontworpen voor kunststof oppervlakken zoals linoleum en vinyl, en geeft duurzame resultaten. Het is zeker geen gewone vloerverf. Standaardverf hecht slecht op kunststof.

Voordelen kunststof coaten

Een kunststofvloer coaten heeft veel voordelen ten opzichte van vervangen:

1. Het vervangen van een hele vloer is duur, inclusief materiaalkosten en arbeid. Een oude linoleum vloer opknappen door te verven is aanzienlijk voordeliger.
2. Verven vereist minder tijd en geeft minder gedoe dan het verwijderen en leggen van nieuwe vloerbedekking.
3. Het verminderen van afval door niet de hele vloer te vervangen, is beter voor het milieu.
4. Door kunststof te coaten kun je creatief zijn en patronen, kleuren en ontwerpen aanpassen aan je smaak.

Hier zie je foto's van de vloer in de kunstgalerij die met onze producten wordt opgeknapt. Lees verder onder de foto's.

Oude linoleum vloer opknappen

Oude linoleum vloer opknappen: direct resultaat

Je zult versteld staan van hoe snel een geverfde vloer de uitstraling van een ruimte kan transformeren.

Dat bleek ook bij deze kunstgalerij in Amsterdam. Het ging om een grote vloer: 500 vierkante meter. Deze werd gestript met Vloerstripper en daarna twee keer geschilderd met Inno Kunststof Coating, in de kleur RAL 9010. Vervangen zou een veelvoud van de kosten met zich mee hebben gebracht en bovendien ging het om een huurpand. Het schilderwerk werd in eigen beheer gedaan, want een vloer verven is met de juiste instructies niet moeilijk. De verf hechtte goed en gaf de ruimte weer een helemaal frisse look.

Wil je ook een oude linoleum vloer opknappen? Bel dan 06 - 26839279 voor persoonlijk advies.