Tegelvloer verven: de primer bepaalt het succes

Tegelvloer verven: de primer bepaalt het succes

Een tegelvloer verven lijkt niet zo moeilijk. Tot je eraan begint en ontdekt dat de tegelverf loslaat. Hoe kan dat? Waarom is een tegelvloer verven soms zo lastig? Het antwoord is meestal: de primer is belangrijker dan de verf. En heel vaak kiezen mensen de verkeerde primer.

Verf moet zich aan de ondergrond kunnen hechten. Daarom is het belangrijk dat er kleine openingen zijn waarmee vloerverf zich kan vastzetten. Kortom, de ondergrond moet licht poreus zijn. Bij hout, beton, anhydriet, egaline en cementachtige ondergronden is dat geen probleem. Schuur ze even op en de vloer verven is geen probleem.

Maar veel tegels zijn niet poreus. Binnenshuis worden meestal tegels gebruikt met een glazuurlaag. Ze zijn keihard en niets dringt door. Ook schuren maakt ze niet ruw genoeg voor vloerverf om goed te hechten. Hier een gewone primer of verf op aanbrengen, is als een filmlaag uitrollen. De coating blijft even zitten, maar de kans is groot dat je ze op den duur in zijn geheel los kan trekken, of anders gaan er wel stukken bladderen.

Primer die plakt

Voor een duurzaam resultaat heeft tegelverf iets anders nodig: een primer die zich als lijm vastzet aan de niet-poreuze tegelvloer. Inno Coatings is een van de weinige verfmerken die zo'n primer maakt. Deze heet kortweg Tegelprimer. En ja, deze primer lijkt op lijm. Het is een dunne vloeistof die echt op de ondergrond plakt. Goed aangebracht, creëer je met Tegelprimer een perfecte hechtlaag die lang blijft zitten.

Tegelvloer verven met Tegelprimer

Een tegelvloer verven met Tegelprimer als basis is de beste garantie voor een vloercoating die wel meegaat en niet binnen enkele weken loslaat. Het is wel belangrijk de producten juist aan te brengen. En dat nadat de tegels grondig ontvet zijn, want vuil en vet verdragen zich niet met verf.

De Tegelprimer moet echt flinterdun worden uitgesmeerd. We raden aan om dit met een doek te doen. Zit deze primer er eenmaal op, moet je de eerste laag tegelverf maximaal een uur later aanbrengen. Dit is een essentieel punt: Tegelprimer droogt namelijk veel sneller dan gewone primers. Het product verliest zijn kleefkracht heel gauw als je er niet meteen overheen schildert.

Denk hieraan. Het is dus even bij de les blijven. Dit heeft natuurlijk wel een voordeel. De vloer kan immers weer sneller gebruikt worden dan wanneer je met een gewone primer (droogtijd meestal 24 uur) had gewerkt.

Meer weten over tegels verven?

Vloeren Coatings heeft jaren ervaring met tegelvloeren en tegels verven. We helpen iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste tegelverf en beantwoorden alle vragen over het schilderen van deze mooie vloeren. Bel ons vrijblijvend op +31 (0)6 26 839 279.