Tegelvloer verven: geef je tegels een make-over

Tegelvloer verven: geef je tegels een make-over

Heb je een oudere tegelvloer in huis die zijn glans heeft verloren? Wil je een frisse en eigentijdse uitstraling aan je interieur geven zonder de kosten en het gedoe van het vervangen van de hele vloer? Dan is de tegelvloer verven de perfecte oplossing! Hierboven en hieronder zien we de resultaten van twee tegelvloeren vóór en na de schilderklus.

In beide gevallen gebruikten onze klanten eerst de Tegelprimer en zorgden ze daarna voor een duurzame afwerking met de Topcoat 2K Kleur.

Hierboven zien we een tegelvloer die zijn beste tijd had gehad. De tegels waren vervaagd en de vloer zag er wat levenloos uit. Maar na een zorgvuldige voorbereiding en het gebruik van de juiste producten, zoals de Tegelprimer en Topcoat 2K Kleur, werd de vloer getransformeerd tot een stralende, moderne en stijlvolle tegelvloer. Het resultaat laat zien hoe je met vloerverf een opmerkelijke verandering kunt bereiken.

Ook het tweede voorbeeld hieronder spreekt boekdelen. Deze tegelvloer, met op de tegels een parketmotief, zag er na lang gebruik wat ouderwets uit. De primer en vloerverf van Inno Coatings gaven de vloer een compleet nieuw leven.

Tegelvloer verven

Voordelen tegelvloer verven

Een tegelvloer verven heeft diverse voordelen.

Kostenbesparend: Het vervangen van een hele tegelvloer kan behoorlijk duur zijn. Met vloerverf bereik je een vergelijkbaar resultaat tegen een fractie van de kosten.

Creatieve vrijheid: Door je tegelvloer te schilderen, heb je de vrijheid om de kleur en afwerking te kiezen die perfect bij het interieur past. Je kunt een persoonlijk tintje geven aan de vloer en het hele huis een nieuwe uitstraling geven. Topcoat 2K Kleur is in vrijwel alle kleuren leverbaar.

Duurzaamheid: Moderne vloerverven, zoals de Topcoat 2K Kleur, bieden een duurzame en slijtvaste afwerking. De vloer zal bestand zijn tegen dagelijks gebruik, vuil en vlekken, waardoor hij er jarenlang als nieuw blijft uitzien.

Opletten met Tegelprimer

Het gebruik van Tegelprimer is een cruciale stap bij het verven van een tegelvloer. Deze primer zorgt voor een goede hechting van de verf op de tegels en geeft een langdurig resultaat. Het is belangrijk om de tegelprimer flinterdun aan te brengen, en dan binnen het uur de eerste laag Topcoat erop te zetten. Anders hecht de bovenlaag niet goed.

Je vindt de gebruikte producten hier:

Het verven van een tegelvloer is een uitstekende manier om het interieur nieuw leven in te blazen en het huis een frisse uitstraling te geven. Met de juiste producten, zoals de Tegelprimer en Topcoat 2K Kleur, kun je verbluffende resultaten behalen. Neem de verfkwast ter hand en geef je tegelvloer de make-over die hij verdient!