Vinylvloeren opfrissen met vloerverf

Vinylvloeren opfrissen met vloerverf

Vinylvloeren zijn populair vanwege hun duurzaamheid en eenvoudige onderhoud, maar soms willen we graag een nieuwe look. Vervangen brengt kosten en moeite mee. Is er een alternatief? Ja, vinylvloeren zijn prima te verven, en dit is vrijwel altijd een betaalbare en stijlvolle oplossing.

Vinylvloeren worden ook PVC-vloeren genoemd, of zeil. Soms zijn ze uit één stuk, soms bestaan ze in tegelvorm. Het leggen van een nieuwe vloer kan duur zijn, niet alleen vanwege de kosten van het materiaal, maar ook vanwege arbeidskosten. Verven is aanzienlijk voordeliger en levert een vergelijkbaar resultaat op.

Bovendien stelt verven je in staat om je vloer volledig aan te passen aan je smaak en interieur. Je hebt de vrijheid om elke kleur of patroon te kiezen dat je maar wilt, waardoor je interieur een geheel nieuwe uitstraling krijgt.

Kunststofverf voor vinylvloeren

Het is niet aangeraden om zomaar de eerste de beste verf op een PVC-vloer aan te brengen. Gewone betonverf zal niet voldoende hechten aan het oppervlak en snel slijten. In plaats daarvan is er speciale kunststofverf die specifiek is ontworpen voor vinyl en andere kunststoffen. Deze vinylverf, op basis van polyurethaan, zorgt voor een sterke hechting en duurzaamheid, waardoor de vinyltegels of het zeil weer als nieuw gaat blinken.

Het is wel essentieel om de vinylvloer vooraf grondig te ontvetten. Dit verwijdert eventuele waslagen, vuil en vlekken, waardoor de verf beter kan hechten. Juist vanwege die was adviseren we hiervoor een speciale vloerstripper te gebuiken. Na het drogen moet het zeil licht geschuurd worden. Gebruik een fijne korrel (240). Zorg er ook voor dat de vloer stofvrij is voordat je begint met schilderen. Twee lagen kunststofverf geven een ideale dekking.

Onze werkwijzer vinylvloer verven geeft alle nodige details.

Vinyl verven is een slimme, budgetvriendelijke optie die een woning helemaal kan opfrissen. Hulp nodig bij de keuze van de producten? Bel ons voor vrijblijvend, deskundig advies op +31 (0)6 26 839 279.