Vloercoating in garage

Vloercoating in garage

Met een vloercoating in je garage bevrijd je de vloer van stof. En ziet de garage er meteen een stuk mooier en aangenamer uit. Dankzij een coating leent een garagevloer zich voor meerdere functies.

Als mensen een huis bouwen of kopen, besteden ze graag tijd en moeite aan de vloer in woonkamer, keuken en slaapkamer. Garages worden gauw vergeten. Vaak worden garagevloeren onafgewerkt opgeleverd. Dat is jammer. Het resultaat is een stoffige, meestal niet gladde vloer. Je kunt er misschien je auto en je fiets in kwijt, maar veel meer zul je dan niet doen met de garage.

Toch zijn er veel vloercoatings voor garages op de markt. Dat is niet voor niets. Vloercoatings hebben grote voordelen. Ze zorgen ervoor dat het beton niet meer stoft. En ze maken de ruimte ook veel leefbaarder. Plotseling wordt een garage meer dan een auto- of fietsenstalling: je kunt er bijvoorbeeld een hobbyruimte van maken, of een atelier, een plek voor je fitnesstoestellen of gewoon een berging.

Voorbeeld garagecoating

Vloercoating garageEen klant van Vloeren Coatings bracht een vloercoating in de garage aan. Kijk naar de foto's. Het schilderwerk is helemaal zelf gedaan met de epoxy garagecoatings van Inno. Hij heeft er nu plek voor zijn oldtimer, kan er fietsen en een brommer in kwijt, en heeft nog volop ruimte voor wat anders. Geen stof meer en een vloer die, dankzij de lichtgrijze kleur, de ruimte veel aangenamer maakt.

Zo'n coating is een geweldige oplossing. Het schoonmaken doe je met een bezem of een sopje. Het is snel gebeurd. De glanslaag van de garagecoating die deze klant koos, zorgt ervoor dat vuil minder snel opvalt.

Lees hier hoe hij de garagevloer heeft geverfd en met welke vloercoatings.

Vloercoating garage: denk aan weekmakers

Bij het verven van een garagevloer is het belangrijk om een coating te kiezen die bestand is tegen weekmakers. Dit zijn chemische stoffen die in autobanden zitten. Is een vloercoating niet bestand tegen weekmakers, kunnen autobanden de verflaag los trekken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Wie de Inno Garagevloer Coating 2K gebruikt, heeft hier geen last van. Dit is een ijzersterke verf op basis van epoxy.  De coating is resistent tegen diverse chemische stoffen waaronder weekmakers.

Belangstelling? Het aanbrengen van vloercoating in een garage is niet moeilijk. De meeste mensen doen het gewoon zelf. Dat kan ook als je geen handige Harry bent. Een nieuwe vloer moet altijd voorbehandeld worden met een primer. Hier zijn een boel artikelen die je op weg helpen als je een garagevloer gaat verven.

Meer weten over vloercoatings voor garages? Bel 06 - 26839279 voor persoonlijk advies.