Vloercoatings op anhydriet: zo mooi kan het worden

Vloercoatings op anhydriet: zo mooi kan het worden

Veel nieuwbouw wordt tegenwoordig opgeleverd met een dekvloer van anhydriet. Zo'n vloer is sterk, strak en flexibel. Perfect voor allerlei soorten vloerbedekking. Maar er is een alternatief dat minstens zo aantrekkelijk is: vloercoatings op anhydriet aanbrengen.

Een anhydriet dekvloer is betaalbaar en snel klaar. Je kunt er veel kanten mee op. De vloer kan op diverse manieren worden afgewerkt. Hoogpolige vaste vloerbedekking? Geen probleem. Laminaat? Prima. Vinyl? Ook mogelijk.

Vaak wordt een andere mogelijkheid over het hoofd gezien: een vloercoating. Een anhydrietvloer verven biedt heel veel mogelijkheden. Gebruik je een dampdoorlatende coating, geef je de vloer broodnodige bescherming. Maar dat niet alleen: zo'n vloercoating op anhydriet ziet er ook schitterend uit.

Kijk maar naar deze voorbeelden. Het gaat hier om een loft in Eindhoven. Een van onze klanten ging er aan de slag met de producten van Inno Coatings uit onze webshop. Moeilijk was het niet: even de vloer schoonmaken, daarna opruwen met een schuurmachine, primer erop, dagje wachten en dan de topcoating. Lees hier meer over de vloercoatings in deze woning.

Dit ziet er prachtig uit, toch?

Anhydriet vloercoatings: een slimme keuze

Anhydriet vloercoatingsInno Coatings heeft diverse producten die geschikt zijn voor anhydriet. Er is 1-componentsverf die direct uit de pot aangebracht kan worden, maar ook 2-componentenverf is mogelijk. Deze is voor de meer veeleisende gebruiker die graag een extra duurzame vloercoating heeft of een vloer die zwaar belast wordt.

Vloercoatings voor anhydriet zijn zowel op kleur als transparant leverbaar, en sommige producten zijn ook prima te gebruiken bij vloerverwarming.

Met de transparante coating maak je een betonlook: de ondergrond schijnt dan gewoon door de coating heen. Dat geeft een bijzonder, industrieel effect.

Betaalbaar en flexibel

Wie op vloeren coating aanbrengt, is vaak goedkoper uit dan met vloerbedekking.

Tot slot, ook niet onbelangrijk: mocht je later toch iets anders willen, dan is dat geen probleem. Ook over een geverfde vloer kan je later laminaat, linoleum of iets anders leggen. Maar veel mensen zijn zo tevreden met hun vloercoatings dat ze dat niet eens overwegen.

Meer weten over vloercoatings voor anhydriet? Bel 06 - 26839279 voor persoonlijk advies.