Winkelvloer verven

Op zoek naar advies over een winkelvloer verven? Deze pagina vertelt u meer over de juiste producten, welke kleur en uitstraling u kunt bereiken en waarop u moet letten bij het verven van uw winkelvloer.

Bij de productkeuze is de ondergrond van de winkelvloer het belangrijkste. Het scheelt of u beton, vinyl of hout gaat verven. De tips hieronder zijn dan ook eerder algemeen van aard. Beneden noemen we wel een aantal veelgebruikte vloercoatings voor winkels. De werkwijzers voor de diverse vloertypes geven gericht advies.

Let hier op bij een winkelvloer verven

 • Winkelvloeren worden intensief gebruikt en zijn gebaat bij een harde, slijtvaste toplaag. Bezuinig daarom niet op kwaliteit: een duurzame coating is haast nergens zo belangrijk als in een winkel.
 • Gemakkelijk kunnen schoonmaken is een belangrijk punt. Kies voor vloercoating die vloeistofdicht en chemisch resistent is.
 • Het geheim van goede hechting is de juiste voorbehandeling. Zorg ervoor dat de vloer grondig wordt voorbereid op de schilderklus. Hier leest u alles over voorbehandeling.
 • Vergeet niet eventuele schade aan de vloer te herstellen.
 • Een transparante toplaag bovenop geeft extra bescherming en houdt de onderliggende kleur langer mooi.
 • Een winkel zomaar sluiten is lastig. Zorg daarom voor een strakke planning als u de vloer gaat verven. Reken op 2-3 dagen verven en nog enkele dagen drogen voor de hele klus. Bestel de vloercoating ruim voordat u plant om te gaan schilderen.
 • In grotere winkels kunnen markeringen op de vloer het shoppen vergemakkelijken. Belijningsverf is dan een goede aanvulling. U brengt deze verf bovenop de vloercoating aan.
 • Hebt u geen tijd of zin om het zelf te doen? Wij kunnen u in contact brengen met een professioneel schildersbedrijf.

Winkelvloer verven

Uitstraling en kleur van winkel vloercoatings

Behalve functioneel moet een coating ook mooi zijn. De vloer is deel van de uitstraling van uw zaak. De ene winkel kiest voor warme kleuren, de ander wil een koeler, stoerder uiterlijk. Neem de tijd voor het bepalen van een geschikte kleur. Deze kunt u bijvoorbeeld afstemmen op het logo van uw bedrijf. Het is goed te weten dat de vloercoatings in ons assortiment in elke kleur leverbaar zijn. Het is ook mogelijk om voor transparante vloerverf te kiezen. De ondergrond blijft dan zichtbaar, maar u brengt wel een beschermlaag aan.

Populaire kleuren voor winkelvloeren zijn (van links naar rechts):

 • RAL 1013 (parelwit)
 • RAL 7040 (venstergrijs)
 • RAL 1003 (signaalgeel)
 • RAL 5000 (paarsblauw)

RAL 1003 is een goede kleur voor markeringen op de vloer met belijningsverf. Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

Winkelvloer kleuren

Winkelvloer verven werkwijzers en producten

De juiste productkeuze voor het coaten van een winkelvloer wordt bepaald door het type ondergrond. Klik door op het type vloer en volg de werkwijzer. Soms is het niet duidelijk of u bijvoorbeeld beton hebt of een gietvloer. Heeft u hulp nodig in het bepalen van het juiste type ondergrond, bel gerust voor persoonlijk advies of kijk op deze pagina.

De meest voorkomende ondergronden voor woonkamervloeren:

De meest verkochte producten voor winkelvloeren:

Bel gerust

Wilt u meer weten over het aanbrengen van winkel vloercoating, bel of mail ons dan. Vloeren Coatings geeft advies op maat over alle soorten vloercoatings, vloerverf en primers, en uiteraard ook over de beste manier van werken. In ons assortiment vindt u voor elke ondergrond een geschikt product. Bel gerust voor vrijblijvend advies op 06 - 26 839 279 of neem contact op via ons contactformulier.