Anhydrietvloer schuren: zo ziet het eruit

Anhydrietvloer schuren: zo ziet het eruit

Het is bijna altijd nodig om een anhydrietvloer te schuren voordat u gaat verven. Dit zorgt ervoor dat de primer zich goed aan de ondergrond kan hechten. Onze video hieronder geeft een indruk van hoe dit gaat.

Anhydriet is relatief zacht. Dus mag u geen al te grof geschut inzetten. We raden daarom een parketschuurmachine aan. Deze kunt u huren bij bouwmarkten en verhuurbedrijven van gereedschap. Een bekend merk is Woodboy. Parketschuurmachines zijn eenvoudig te bedienen. De verhuurder zal graag uitleggen hoe.
Een nieuwe anhydrietvloer schuren doet u met korrel 100 of 120. We gaan ervan uit dat u met één stuk schuurpapier ongeveer 40 tot 50 vierkante meter kunt doen.

De video laat zien hoe dit eruitziet.

Na het schuren moet u de vloer stofzuigen (zie foto's). Verf kan niet goed hechten als er stof achterblijft.
Moet een eerder geverfde anhydrietvloer ook geschuurd worden? Ja, dat is zeker aangeraden. Gebruik dan wel een fijnere korrel. Met korrel 180 lukt het meestal wel. Een primer hebt u dan niet nodig, tenzij de vloer in heel slechte conditie is. In de meeste gevallen kunt u de nieuwe toplaag gelijk aanbrengen.
Belangrijk: begin altijd pas met schuren nadat de vloer is schoongemaakt. Dit voorkomt dat vuil in de ondergrond wordt geschuurd en zo de hechting van de primer of verf verstoort.

Meer weten over de juiste aanpak? Volg onze werkwijzer anhydrietvloer verven.